De Kracht van Cultuur - Home
Thema's: Onze creatieve verscheidenheid
A new global ethics
De noodzaak tot pluralisme
Een door media overspoelde wereld
recasting cultural policies
/nlen300-26.gif (335 bytes)

Inleiding
Commentaren bij het rapport

Een aantal publicisten uit binnen- en buitenland schreef een commentaar op het rapport van de Wereldcommissie voor Cultuur en Ontwikkeling. Op deze site vindt u zowel de volledige tekst als een samenvatting van deze commentaren.
Met ingang van maart 1998 zijn elf nieuwe (Engelstalige) commentaren toegevoegd. Deze dienen als voorbereiding op de conferentie The Power of Culture in Stockholm.

De teksten zijn onderverdeeld volgens de discussiethema's van deze site: mondiale ethiek, pluralisme, media, cultuurbeleid, en het overkoepelende thema 'Onze creatieve verscheidenheid'. U vindt de verschillende commentaren door te klikken in de rechterbalk. U wordt van harte uitgenodigd te reageren op de teksten of deel te nemen aan de discussie. Klik daarvoor op 'discussie', bovenin het venster, of op een van de thema-iconen in de linkerbalk.

Tijdens een in 1996 te Amsterdam gehouden conferentie, eveneens getiteld De Kracht van Cultuur, vonden paneldiscussies plaats over de verschillende thema's. Een verslag, foto's en geluidsopnamen zijn te vinden onder de knop 'Amsterdam'.commentarykop_nl.gif (1521 bytes)
Inleiding
pijltje.gif (895 bytes) Een nieuwe mondiale ethiek
pijltje.gif (895 bytes) De noodzaak tot pluralisme
pijltje.gif (895 bytes) Een door media overspoelde wereld
pijltje.gif (895 bytes) Nieuw zicht op cultuurbeleid (EN)
our creative diversity