De Kracht van Cultuur - Home
Thema's: Onze creatieve verscheidenheid
A new global ethics
De noodzaak tot pluralisme
Een door media overspoelde wereld
recasting cultural policies
/nlen300-26.gif (335 bytes)

Inleiding
Onze creatieve verscheidenheid

Op deze site staan vijf hoofstukken uit het rapport Our Creative Diversity (Onze creatieve verscheidenheid), samengesteld door de Wereldcommissie voor Cultuur en Ontwikkeling. Deze commissie werd in 1993 ingesteld door de UNESCO en de VN, met als opdracht de relatie tussen cultuur en ontwikkeling te schetsen.

Op de site leest u de bevindingen van de commissie op het gebied van mondiale ethiek, pluralisme, media en cultuurbeleid. Het hoofdstuk 'Onze creatieve verscheidenheid' is een inleiding op het gehele rapport. Bij elk van de vijf hoofdstukken hoort een beknopte introductie en een samenvatting van de rapporttekst.

U kunt meer lezen over de achtergrond van deze conferentie over cultuurbeleid (Engelstalig), of direct doorklikken naar de site van UNESCO Zweden. Verder schreef Adriaan van der Staay een Recensie over het rapport.

Onder de kop 'commentaar' vindt u reacties van Nederlandse en buitenlandse publicisten. Een aantal van deze commentaren is een bijdrage aan de conferentie in Zweden. Tijdens een in 1996 gehouden conferentie te Amsterdam, eveneens getiteld De Kracht van Cultuur, vonden paneldiscussies plaats over de thema's mondiale ethiek, pluralisme en media. Ook was er een algemene paneldiscussie, waaraan werd deelgenomen door Adriaan van Dis, Lourdes Arizpe, Anil Ramdas, Nasr Abu Zaid en Raymond van den Boogaard.Inleiding
Samenvatting
Rapporttekst
pijltje.gif (179 bytes) Een nieuwe mondiale ethiek
pijltje.gif (179 bytes) De noodzaak tot pluralisme
pijltje.gif (179 bytes) Een door media overspoelde wereld
pijltje.gif (179 bytes) Nieuw zicht op cultuurbeleid
Recensie [EN]
Background Intergovernmental Conference on Cultural Policies for Development
our creative diversity