Thema's: Onze creatieve verscheidenheid
A new global ethics
De noodzaak tot pluralisme
Een door media overspoelde wereld
recasting cultural policies
/nlen300-26uk.gif (265 bytes)

Inleiding
Nieuw zicht op cultuurbeleid

Cultuurbeleid is meer dan het beschermen van cultureel erfgoed. Die opvatting staat in 'Nieuw zicht op cultuurbeleid', een van de vijf hoofdstukken van het rapport Our Creative Diversity waarvan de volledige tekst op deze website te raadplegen is. (Klik voor de andere hoofdstukken in de rechterbalk.) Er is ook een samenvatting van het hoofdstuk beschikbaar..

Publicisten uit de hele wereld schreven reacties op het rapport, u vindt ze onder de kop 'commentaar'. De reacties van Jean Barthélemy, Bennett & Mercer, Néstor Canclini, Cliche, Mitchell & Wiesand, Jérôme Huet, Britt Isaksson, Lofti Maherzi, Sally Jane Norman en Michihiro Watanabe sluiten aan bij het thema 'Recasting Cultural Policies'. Evenals de reacties van Halina Niec en Bhikhu Parekh dienen deze (Engelstalige) teksten als voorbereiding op de conferentie The Power of Cultuur in Stockholm, waar 'Recasting Cultural Policies' een van de discussiethema's zal zijn.
De andere publicaties (beschikbaar in Nederlands en Engels) sluiten aan bij de in 1996 te Amsterdam gehouden conferentie, eveneens getiteld De Kracht van Cultuur.

pijltje_beneden.gif (179 bytes) Nieuw zicht op cultuurbeleid
Inleiding
Samenvatting
Rapporttekst
pijltje.gif (179 bytes) Een nieuwe mondiale ethiek
pijltje.gif (179 bytes) De noodzaak tot pluralisme
pijltje.gif (179 bytes) Een door media overspoelde wereld
pijltje.gif (179 bytes) Nieuw zicht op cultuurbeleid
Algemene Inleiding
Algemene samenvatting
Recensie [EN]
Background Intergovernmental Conference on Cultural Policies for Development
recasting cultural policies