Kunstenaarsverblijf in oud Boliviaans slachthuiscomplex

april 2009 -

Een voormalig 19e-eeuws slachthuis in de Boliviaanse stad Cochabamba herbergt sinds 2005 een uniek megaproject: mARTadero – broedplaats van de kunsten.

›››
image

Meer werk voor artiesten uit Delhi

april 2009 -

De Kalakar Trust uit New Delhi zet zich in voor de verbetering van leefomstandigheden van de vele artiesten uit de sloppenwijken van de Indiase hoofdstad.

›››
image

Latijns-Amerikaanse oriëntatiereis legt contrasten bloot

april 2009 -

Vertegenwoordigers van culturele instellingen en andere deskundigen uit Europa, Afrika en Azië reisden in maart 2009 naar drie Latijns-Amerikaanse hoofdsteden. Doel was het bevorderen van de internationale professionalisering in de sector.

›››

Gastón Acurio: "Koken gaat samen met morele principes"

maart 2009 -

Als het aan de Peruaanse topkok Gastón Acurio ligt zal het internationale succes van de Peruaanse keuken andere sectoren in zijn land positief gaan beïnvloeden.

›››

Christopher Cozier: "Mijn schetsboekjes zijn mijn atelier geworden"

maart 2009 -

Het werk van de Trinidadse beeldend kunstenaar, redacteur en onderzoeker Christopher Cozier kenmerkt zich door een sterk engagement met de postkoloniale Cariben.

›››
image

Oegandese literatuur heeft baat bij schrijfstersclub

maart 2009 -

Voor Femrite, Oeganda's vereniging van vrouwelijke auteurs, is een schrijfklas een uitgelezen middel om het literaire klimaat vanaf de basis te verbeteren.

›››
image

Maritiem erfgoed Tanzania in kaart gebracht

maart 2009 -

Eeuwenlang vormde de kust van Tanzania het machtigste handelscentrum van Oost-Afrika. Ruïnes op Kilwa Kisiwani en Songo Mnara getuigen nog van die bloeitijd. Maar deze plekken lopen gevaar en zijn daarom op de Unesco-lijst met werelderfgoed in gevaar geplaatst. Het Nederlandse Centrum voor Erfgoedactiviteiten is gevraagd om te helpen bij het in kaart brengen en beschermen van de sites die zich onder de zeespiegel bevinden.

›››

"Voetbal is een serieuze zaak in de Keniaanse sloppenwijken"

maart 2009 -

Kibera, in het zuidwesten van de Keniaanse hoofdstad Nairobi, is een van de beruchtste sloppenwijken van Oost-Afrika. Sportactiviteiten houden de jeugd weg van drugs en criminaliteit.

›››
image

Cultural Development Trust: lobby én praktische steun

maart 2009 -

Cultuur als negende millenniumdoel is prominent aanwezig in de conclusies van de derde conferentie van United Cultures for Development. Volgens organisator Cultural Development Trust is dat zinvol, omdat op die manier cultuur en ontwikkeling op de agenda kunnen worden gezet zonder in een politieke discussie verzeild te raken.

›››

Koulsy Lamko over de exotische mens

maart 2009 -

Teylers Museum in Haarlem biedt van januari tot mei 2009 plaats aan de tentoonstelling "De exotische mens. Andere culturen als amusement". De uit Tsjaad afkomstige schrijver Koulsy Lamko geeft een persoonlijke impressie.

›››