José Eduardo Agualusa: "Behalve schrijvers zijn we ook altijd vertalers"

januari 2009 -

Volgens de Angolese schrijver staat identiteit altijd centraal in moderne literatuur van jonge landen.

›››

Muhanad Rasheed: "Ik ben Irakees, maar ik vraag me af wat dat betekent"

januari 2009 -

Tweeënhalf jaar geleden vluchtte hij vanuit Bagdad naar Jordanië, vervolgens naar Syrië, tot hij zich in 2008 in Amsterdam vestigde. Voor de choreograaf en danser is nu de grootste artistieke uitdaging het laveren tussen de Irakese cultuur en zijn nieuwe Europese werkelijkheid.

›››
image

Succes voor intercultureel poppenspel in Indonesië

januari 2009 -

De poppentheatervoorstelling On a journey is een bijzonder samenwerkingsproject tussen Indonesische, Mexicaanse en Australische poppenspelers.

›››
image

Club van Wenen netwerkt voor cultuur in ontwikkeling

januari 2009 -

Alle deelnemers aan de tweedaagse netwerkbijeenkomst in Wenen in januari 2009 waren het eens: promoot de diversiteit van artistieke expressie in ontwikkelingssamenwerking.

›››

Geslaagde ontmoeting onafhankelijk opererende Aziatische kunstenaars

januari 2009 -

Schrijvers, beeldend kunstenaars, filmers en acteurs namen kennis van elkaars denkbeelden tijdens de conferentie Culture Asia: Connecting Asian Cultural Actors die eind december 2008 in Bangalore plaatsvond.

›››

La Paz Ibero-Amerikaanse Culturele hoofdstad 2009

januari 2009 -

Het stadsbestuur doet er alles aan om zowel het Ibero-Amerikaanse karakter als de lokale culturele diversiteit van de stad tijdens de festiviteiten naar voren te laten komen.

›››

Free Dimensional: opereren op het snijvlak tussen kunst en mensenrechten

januari 2009 -

Todd Lester van Free Dimensional legt uit hoe zijn organisatie probeert sociale rechtvaardigheid te bevorderen door activisten faciliteiten te bieden in kunstenaarswerkplaatsen.

›››

Gefnuikte idealen van een jonge wetenschapper in Ethiopische film

januari 2009 -

Het verhaal van Teza, over de marxistische junta van Mengistu Haile Mariam die in de jaren '70 Ethiopië met harde hand regeerde, is bij weinigen bekend.

›››

Pichet Klunchun blijft investeren in Thaise eigentijdse dans

december 2008 -

De onlangs met de ECF-Award bekroonde Thaise choreograaf werkt over de hele wereld. Daarnaast  zet hij zich in voor de danscultuur in eigen land.

›››

Prinses Laurentien: "Culturele samenwerking en uitwisseling zijn essentieel"

december 2008 -

Prinses Laurentien over het belang van cultuur voor maatschappelijke ontwikkeling en haar voorzitterschap van de European Cultural Foundation ECF.

›››
image