Baaba Maal: "Afrikaanse muziek meer dan roffelende mannen"

november 2009 -

De Senegalese zanger wil met zijn nieuwe cd Television aansluiting vinden bij de hedendaagse popmuziekliefhebber en vooroordelen over de muziek van zijn continent bestrijden.

›››
image

Reisbureau voor hedendaagse kunst

november 2009 -

Voor degenen die hedendaagse kunstenaars en kunstprojecten op minder bekende locaties willen ontdekken is er sinds kort een nieuw hulpmiddel: het open netwerk Mediamatic Travel.

›››
image

Curaçaose Zanger Oswin Chin Behilia: "We worden onder curatele gesteld"

november 2009 -

Na een zangcarrière, een talkshow en een loopbaan in de politiek hield hij het bijna voor gezien, maar Chin zet zich nog steeds in voor Curaçao.

›››
image

Indringende beelden verdwenen kinderen bij Ilán Lieberman

oktober 2009 -

Al sinds zijn vroegste jeugd is de Mexicaanse kunstenaar in de ban van het thema van de verdwenen kinderen. Met zijn uiterst gedetaileerde pentekeningen - naar opsporingsberichten - probeert hij een moment van identificatie tussen de toeschouwer en het verloren kind teweeg te brengen.

›››

Tsikaya, músicos do interior

oktober 2009 -

Tsikaya.org is meer dan een website: het is het eerste digitale muziekarchief van Angola.

›››
image

Njabulo Ndebele: "Koesteren verschil kan realiteit intercultureel contact verbergen"

oktober 2009 -

De Zuid-Afrikaanse schrijver en wetenschapper voorziet moeilijke tijden voor zijn land. Hij pleit voor een bedachtzame omgang met culturele diversiteit, nu Zuid-Afrika nog steeds in een overgangsperiode verkeert.

 

›››

Het historisch engagement van Heri Dono

oktober 2009 -

Met ingesponnen engelen, brallende politici en flakkerende grafbeelden levert Dono commentaar op de situatie in zijn land, maar ook op een gedeeld Nederlands-Indonesisch verleden.

›››
image

Indiase dj's willen wereldwijd

oktober 2009 -

De woorden 'Indiase dj'' gaan meestal vergezeld van verzoekjes om populaire Bollywood-liedjes, of een remix daarvan. Maar nu is er een aanstormende generatie Indiase dj's die met elektronische dance het stereotiepe beeld te lijf gaat.

›››
image

Een Afrikaanse Culturele Hoofdstad?

oktober 2009 -

Zou een jaarlijks roterende Afrikaanse Culturele Hoofdstad kunnen bijdrage aan ontwikkeling op het continent? Die vraag kwam ter sprake tijdens de Wereld Conferentie over Kunst en Cultuur, die eind september 2009 in Johannesburg plaatshad.

›››

Erfgoeddag Brazilië: op zoek naar een nieuwe Maurício de Nassau

oktober 2009 -

Tijdens de heritage Day Brazil, die begin oktober in Rotterdam plaatshad, werd er gepleit voor een frisse, brede blik op internationale erfgoedsamenwerking.

›››