Nieuw Oost-Afrikaans popgeluid smaakt naar hiphop en r&b

september 2009 -

De muziekscene in Nairobi kreeg een nieuwe impuls door de komst van het Penya-platenlabel en de bijbehorende opnamestudio naar een van de achterstandswijken. Het resultaat is binnenkort in Nederland te beluisteren.

›››
image

Mijn plan voor Jeruzalem

september 2009 -

Componist Merlijn Twaalfhoven geeft een impressie van zijn ervaringen tijdens de voorbereiding van een project in Oost-Jeruzalem.

›››
image

Oegandees kunsttijdschrift kiest voor diepgang

september 2009 -

"Wanneer kunst niet gedocumenteerd wordt, zal het sterven zodra jij sterft. Wanneer je dood gaat, of wanneer je als kunstenaar op een dood spoor zit." Met die filosofie begon Daudi Karungi, kunstenaar en eigenaar van galerie Afriart, het kunstmagazine Start.

›››

Nationale identiteiten thema op filmfestival Jogjakarta

september 2009 -

Het Filmfestival JAFF, dat van 4 tot 8 augustus 2009 in Jogjakarta plaatshad, vermeed de commerciële cinema en richtte zich op maatschappelijke vraagstukken.

›››
image

Creativiteit en innovatie tijdens Maker Faire Africa

september 2009 -

Kleinschalige producenten uit het gehele Afrikaanse continent wisselden tijdens een innovatiebeurs hun expertise uit.

›››
image

Verlossers en patsers

augustus 2009 -

Tot 2003 was het werk van de Zimbabwaanse kunstenaar Kudzanai 'Kudzi' Chiurai (Harare, 1981) apolitiek. Inmiddels is dat anders.

›››
image

Bezemtentoonstelling in Rajasthan verheft het schijnbaar onbeduidende

augustus 2009 -

Het Arna-Jharna-woestijnmuseum van Rajasthan laat het sociale, culturele en economische belang zien van de op het eerste gezicht nederige bezem.

›››
image

Graffiti biedt Braziliaanse jongeren structuur

augustus 2009 -

Anouk Piket,  organisator van het graffitiproject tijdens Brazil Rotterdam, legt uit waarom graffiti in Brazilië een ander en vooral gunstiger imago heeft dan in Nederland.

›››
image

"Fotobiënnale Bamako moet meer bij Malinezen zelf gaan leven"

Augustus 2009 -

De fotobiënnale van Bamako wordt steeds bekender. Maar in Mali leeft deze manifestatie, die sinds 1994 plaatsheeft,  totaal niet. Noch bij het publiek, noch bij de locale fotografen, vindt Amadou Sow.

›››
image

Tenzin Tsundue dicht voor de vrijheid

augustus 2009 -

Met zijn gedichten, essays en korte verhalen verwoordt de Tibetaanse dichteractivist de verontwaardiging bij de Tibetaanse vluchtelingen in India over de situatie in hun vaderland.

›››
image