Zuid-Afrika in de ban van Sarah Bartmann

juli 2009 -

Het Zuid-Afrikaanse ministerie van cultuur schreef in maart 2009 een wedstrijd uit om een herinneringscentrum te ontwerpen waar Sarah of Saartjie Bartmann en haar volk - de Khoi San - centraal staan.

›››
image

Arts in Africa

juli 2009 -

De website Arts in Africa wil een one-stop portal van informatie over de Afrikaanse kunsten zijn, inclusief over het beleid van overheden en internationale organisaties.

›››

Oegandees muziek- dans- en filmfestival op stoom na valse start

juli 2009 -

Tegenvallende bezoekersaantallen en afhakende sponsoren zorgden bij het eerste Bayimba-festival voor een financieel debacle. Maar het kwam die klap te boven en is er dit jaar, tegen de verwachting in, gewoon weer.

›››
image

Brett Bailey: "Ik wil mensen bestoken met verhalen"

juli 2009 -

De Zuid-Afrikaanse theatermaker Brett Bailey beschouwt zichzelf als een verteller die de grote theaterklassieken brengt tegen een Afrikaanse achtergrond.

›››

Afgekeurde afdrukken en beschimmelde videobanden

juli 2009 -

SUSPECT is een groeiend internationaal kunstcollectief dat de subtiele schoonheid wil blootleggen van alledaagse objecten. Onlangs opende het zijn eerste tentoonstelling in Mumbai.

›››
image

Nieuw podium voor Latijns-Amerikaanse studentenfilm

juli 2009 -

Studentenfilms komen normaal gesproken niet in de bioscoop of op televisie en halen maar zelden een filmfestival. Het Student Shorts-programma van het Latin American Film Festival biedt beginnende regisseurs een kans hun werk te laten zien.

›››

Popmuziek voor kinderrechten in Sierra Leone

juli 2009 -

Children's Advocacy Production uit Freetown, Sierra Leone, vindt dat ieder kind de Child Right Act uit het hoofd moet kennen. Daarom stelt de organisatie een liedjesalbum samen om kinderen het verdrag al neuriënd uit het hoofd te laten leren.

›››

Cubaanse kunst en geschiedenis in Groningen

juli 2009 -

Slavernij, revolutie en isolement zijn de thema's van de grote Cuba-expositie in het Groninger Museum. De tentoonstelling beslaat de periode 1868-heden, maar er is vooral veel aandacht voor de jaren na de machtsovername door Fidel Castro.

›››
image

Bioscopenproject voor Afrika van start

juni 2009 -

Des cinémas pour l'Afrique ging tijdens het filmfestival van Cannes officieel van start met de symbolische verkoop van bioscoopstoelen.

›››

Braziliaanse kunst verrast in Rotterdam

juni 2009 -

Drie Rotterdamse kunstinstellingen laten het publiek kennismaken met jonge Braziliaanse kunstenaars, architecten, fotografen en ontwerpers.

›››
image