Samenwerken voor behoud cultureel erfgoed

maart 2004 -

Gemeenschappelijk werken aan duurzaam behoud van cultureel erfgoed is een prioriteit van het Internationaal Cultuurbeleid. Met Zuid-Afrika bereikte Nederland onlangs overeenstemming over een gezamenlijk beleidskader.

›››

Trama biedt tegenwicht aan gevestigde kunstscene

maart 2004 -

Trama is een organisatie die Argentijnse kunstenaars met elkaar in contact brengt en verbindt. Het netwerk is in 2000 opgezet.

›››

Thaise, Indonesische en Filippijnse films op Cinemasia

maart 2004 -

Een nieuw filmfestival is in het leven geroepen: Cinemasia vertoont eind maart zo'n zeventig Aziatische films in Amsterdam, verdeeld over dertig programma's.

›››

Europees Manifest voor minderhedenmedia

maart 2004 -

In de Europese Unie zijn duizenden media-organisaties voor en door migranten actief. Maar ze worden steeds vaker in hun voortbestaan bedreigd.

›››

Komt de obelisk uit Ethiopië eindelijk naar huis?

maart 2004 -

Het lijkt erop dat de obelisk die Mussolini in 1937 uit Ethiopië meenam, nu echt teruggaat naar huis.

›››

Kids-at-Iran.nl

maart 2004 -

Kinderen uit Amsterdam en Teheran communiceren over de dingen die ze meemaken in hun dagelijks leven.

›››
Kids-at-Iran

Steps for the future

februari 2004 -

Steps for the Future is een collectie films uit zuidelijk Afrika over de impact van AIDS op het dagelijks leven. Het zijn geen educatieve films, maar verhalen over concrete situaties.

›››

OCPA stimuleert cultuurbeleid in Afrika

februari 2004 -

Gerealiseerd cultuurbeleid bestaat vrijwel niet in Afrika. Om de ontwikkeling van nationaal cultuurbeleid en de integratie daarvan in ontwikkelingsstrategieën te stimuleren, is in Mozambique OCPA opgericht. Dit Observatory of Cultural Policies in Africa is een pan-Afrikaanse onafhankelijke organisatie.

›››

Kunst over 'bagage die je niet wil inchecken' op World Social Forum

februari 2004 -

Met de tentoonstelling Cabin Baggage protesteerden kunstenaars in januari tijdens het World Social Forum in India tegen de hernieuwde discriminatie sinds de aanslagen van 11 september 2001.

›››

Mozambikaanse journalisten voor meer kunst in de media

februari 2004 -

In Mozambikaanse kranten zijn nauwelijks berichten over kunst te vinden. Ook op de radio is cultuur sporadisch. Een groep journalisten besloot daarom kunst in de media te promoten.

›››