ECF nieuwe partner Hivos

januari 2004 -

Hivos en de European Cultural Foundation (ECF) hebben de handen ineengeslagen. De twee organisaties tekenden begin november een contract waarbij Hivos de activiteiten van de ECF in zuidoostelijk deel van Oost-Europa financieel ondersteunt.

›››

UZAK op Filmfestival Rotterdam

januari 2004 -

De Turkse filmmaker Nuri Bilge Ceylan maakt en produceert zijn films zelf, samen met familie en vrienden. Zijn film UZAK (VER) won in Cannes de Grand Prix du Jury de gedeelde prijs voor beste acteur voor de beide hoofdrolspelers (Muzaffer Ozdemir en Mehmet Emin Toprak). UZAK draait op het filmfestival van Rotterdam en komt op 26 februari in Nederland uit.

›››

Eerste deel WSIS in Genève

januari 2004 -

Het thema Culturele diversiteit stond centraal bij het eerste deel van de World Summit on the Information Society (WSIS) in Genève.

›››

HGIS-geld naar samenwerkingsproject VOC-archieven

januari 2004 -

Onderzoek naar VOC archieven in Nederland, Sri Lanka, India, Indonesië en Zuid-Afrika maakt deze archieven op uniforme wijze toegankelijk.

›››

Wereldtop over informatie blijft steken in vaagheid

januari 2004 -

Wordt vervolgd. Dat lijkt de belangrijkste uitkomst van de World Summit on the Infor­mation Society (WSIS), die 10-12 december 2003 in Genève werd gehouden.

›››

Braziliaans kunstnijverheids-project winnaar Development Marketplace 2003

januari 2004 -

Ondernemers uit Brazilië willen nu de planten in het regenwoud gebruiken voor het maken en verven van decoratief papier. Het project zorgt voor werkgelegenheid, ondersteunt biodiversiteit en beschermt het regenwoud.

›››

Afriphoto

december 2003 -

Online exposities van afrikaanse fotografen.

›››

Opening statement by Mr. Adolf Ogi

december 2003 -

Mr Adolf Ogi is Special Adviser to the Secretary-General of the United Nations on Sport for Development and Peace, Under-Secretary-General, Former President of Switzerland

›››

Cultuur als wapen tegen AIDS

december 2003 -

Theater, soap opera's en muziek blijken doeltreffende middelen in Afrikaanse landen om jongeren voor te lichten over HIV/AIDS.

›››

Internationale conferentie over sport en ontwikkeling

december 2003 -

In Amsterdam kwamen 140 mensen uit 45 landen bijeen om ervaringen uit te wisselen over sportprojecten als instrument voor duurzame ontwikkeling.

›››