Groot succes voor het International Network for Cultural Diversity

november 2003 -

Het verdrag over immaterieel erfgoed van de Unesco betekent een grote stap voorwaarts voor het International Network for Cultural Diversity (INCD).

›››

HGIS-Cultuursubsidie voor digitalisering erfgoed Papua's

november 2003 -

Tweehonderdduizend euro hebben de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen toegekend aan de Stichting Papua Cultureel Erfgoed (PACE).

›››

INCD

november 2003 -

Hoe zet het International Network for Cultural Diversity (INCD) zich in voor de bescherming van cultuur wereldwijd?

›››

Prins Claus Prijs 2003 naar Chinese auteur

november 2003 -

De Prins Claus Prijs gaat dit jaar naar Wang Shixiang (China, 1914) vanwege zijn baanbrekende onderzoek naar Chinese ambachten.

›››

See You Amsterdam

november 2003 -

Met de Ghanees/Nederlandse film See You Amsterdam wil regisseur Ashong Katai de mythe aan de kaak stellen dat in hier de rijkdom voor het oprapen ligt.

›››

Woordenboek draagt bij aan verbreiding Berbertaal

november 2003 -

In Algerije is een Tamazight-Frans woordenboek uitgekomen. Tamazight is de naam van de verschillende Berbertalen en –dialecten, die in Noord-Afrika worden gesproken.

›››

Mensenrechtenorganisatie wint Wereldmuziek-prijs

november 2003 -

De WOMEX Award gaat dit jaar naar Freemuse, een organisatie die de vrijheid van expressie op muziekgebied bewaakt. De enige, en daarmee belangrijkste prijs voor wereldmuziek werd op 26 oktober uitgereikt tijdens het gelijknamige festival, dit jaar in het Spaanse Sevilla.

›››

Nieuw op de Kracht van Cultuur website

november 2003 -

Met ingang van deze maand heeft de Kracht van Cultuur website een nieuwe vormgeving, een nieuwe indeling en een aantal nieuwe rubrieken.

›››

Culturele boycot: nuttig of niet?

november 2003 -

Is een culturele boycot zinvol of werkt het juist averechts? Dat was de centrale vraag bij een paneldiscussie tijdens wereldmuziekbeurs WOMEX.

›››

theoneminutesJr.

oktober 2003 -

De een minuten of theoneminutes zijn video's met een lengte van exact één minuut. Voor kunstenaars een ideale vorm voor experimenten, voor kijkers een ideale lengte om op internet te bekijken.

›››