Moeizaam debuut voor Keniaanse televisiepoppensatire

juni 2009 -

Het klimaat voor satire is momenteel ongunstig in Kenia, en ook de kersverse XYZ-Show lijkt daaraan ten prooi te vallen.

›››

Explosieve groei Syrische kunstscene

juni 2009 -

Gedurende de laatste twee jaar hebben Syrische kunstenaars en galeries aansluiting gevonden bij de avant-garde in het Midden-Oosten, die zich langzamerhand ook internationaal begint te profileren.

›››
image

Amazones van de drumkunst

juni 2009 -

Voor de Kracht van Cultuur maakte schrijver Koulsy Lamko een persoonlijk, literair portret van de Rwandese vrouwendrumgroep Ingoma Nsyha. 

›››

De frescopresident van Jogjakarta

juni 2009 -

De Indonesische kunstenaar Samuel Indratma werkt graag met oud ijzer, maar zijn eervolle bijnaam is 'de frescopresident' vanwege de muurschilderingen die hij met de bevolking van Jogjakarta maakt.

›››
image

Omstreden antieke Afrikaanse keramiek in Zwitserland

juni 2009 -

De expositie African Terra Cotta: a Millenary Heritage, die in het Barbier-Mueller-museum in Genève is te zien, is het doelwit van een actie tegen kunstroof.

›››

Sotigui Kouyaté: optimistische icoon van Afrikaans theater

juni 2009 -

De Malinese acteur, die onlangs twee keer werd onderscheiden, is vastbesloten West-Afrika van een theaterinfrastructuur te voorzien.

›››

Talentjager Dave O'Jay: "Ik geloof heilig in mijn concept"

juni 2009 -

Met een innovatieve marketingaanpak weet de organisatie Africa Unsigned jong muzikaal talent aan inkomsten te helpen.

›››

Barokmuziek in de Amazone

juni 2009 -

Kinderen en jongeren uit de Indiaanse gemeenschappen in de Boliviaanse provincie Santa Cruz vormen sinds de jaren '90 met veel enthousiasme barokkoren- en orkesten. Dit alles als indirect gevolg van de vondst in de jaren '70 van duizenden partituren met Latijns-Amerikaanse barokmuziek.

›››
image

Kartondruk populair in Namibië en daarbuiten

juni 2009 -

Karton is voor Namibische grafische kunstenaars wat steen is voor Zimbabwaanse beeldhouwers. Ooit door de hoge prijs van linoleum uit nood geboren, heeft de kartondruk zich tot een krachtige kunstvorm ontwikkeld.

›››
image

Kunstenaarscollectief in Beiroet initieert oorlogsmonument

juni 2009 -

Met het project Silent Square in Beiroet willen cultuuractivist Alfred Tarazi en zijn partners het zwijgen rond de burgeroorlog in Libanon verbreken.

›››