Afrikaanse kunstenaars op Biënnale Venetië

juli 2003 -

Dreams & Conflicts is het thema van de Biënnale Venetië 2003. Het Forum for African Arts nodigde veertien Afrikaanse kunstenaars uit hun visie te geven.

›››

Conferentie Afghaans erfgoed

juli 2003 -

Unesco vergaderde deze maand in Parijs over de restauratie van beschadigd erfgoed in Afghanistan.

›››

Culturele dynamiek in pan-Afrikaanse Big Brother

juli 2003 -

In Zuid-Afrika is een bijzondere variant van de tv-show Big Brother begonnen. Elk van de twaalf deelnemers komt uit een ander Afrikaans land.

›››

Sri Lankees theater zorgt voor ophef

juli 2003 -

Het theaterstuk A Bed of Netles heeft voor ophef gezorgd in de pers in Sri Lanka. Niet alleen door de controversiële thema's, maar ook omdat het stuk laat zien dat er een machtige censuur is.

›››

Indiase kinderen winnen One World Media Award

juli 2003 -

Met minidocumentaires over hun dagelijkse problemen wonnen Indiase kinderen de One World Media Award 2003 in de categorie Special Achievements.

›››

Oud-staatssecretaris van Onderwijs VS tegen censuur schoolboeken

juli 2003 -

In de Verenigde Staten wordt onderwijsmateriaal aan een strenge censuur onderworpen. Diane Ravitch, voormalig staatssecretaris van Onderwijs en gerenommeerd onderzoekster, beschrijft in haar boek De taalpolitie hoe de censuur werkt.

›››

Theater Senegalese straatkinderen in Amsterdam

juli 2003 -

Enfants de Nuit, een installatie van Senegalese straatkinderen, heeft indruk gemaakt tijdens het jaarlijkse Holland Festival in Amsterdam.

›››

India: geen Nederlands ontwikkelingsgeld meer

juli 2003 -

India heeft laten weten geen behoefte meer te hebben aan ontwikkelingsgeld van de Nederlandse regering.

›››

Cultuur en waarden op anticorruptie-bijeenkomst

juni 2003 -

De elfde internationale conferentie tegen corruptie (IACC) in Seoul, Zuid-Korea, had dit jaar als motto 'Different cultures, common values'.

›››

Noodplan voor erfgoed Irak

juni 2003 -

Unesco stelt alles in het werk om de schade die de oorlog heeft toegebracht aan het Iraakse cultuurgoed zoveel mogelijk te beperken.

›››