Vernieuwde Kracht van Cultuur online

3 maart 2012 -

De Kracht van Cultuur is er weer! In een vernieuwde vorm willen we als vanouds berichten brengen over kunst en cultuur uit niet-westerse landen en over cultuur in samenhang met ontwikkeling. De vernieuwde site is online vanaf maart 2012. Wat u nu leest, is het archief van de Kracht van Cultuur van 2003-2010. De berichten van voor 2010 zijn te doorzoeken via Zoek  of via de Index.

Lees meer over de nieuwe opzet in 'Nieuw! De Kracht van Cultuur'  of ga direct naar de nieuwe homepage.

›››

De Kracht van Cultuur pauzeert

juni 2010 -

Vanaf juli 2010 wordt De Kracht van Cultuur voorlopig niet meer geactualiseerd. Een platform als dit kan helaas niet blijven bestaan zonder financiering van organisaties die daar belang aan hechten.

›››

Kunst in het kielzog van het WK

Juni 2010 -

In het kielzog van het WK Voetbal 2010 zijn ook talloze, hier losjes mee verbonden culturele surprises Zuid-Afrika binnen geslopen. Een daarvan is de pan-Afrikaanse SPace tentoonstelling, met het werk van ruim vijfentwintig kunstenaars verdeeld over drie verdiepingen van Museum Africa in Newtown, Johannesburg.

›››

Soccer City: blijvend symbool van gastvrij en veilig Zuid-Afrika?

juni 2010 -

Een 'kalebas' die de smeltkroes van de Afrikaanse bevolking weerspiegelt, zo wordt het onlangs geheel vernieuwde voetbalstadion in Johannesburg aangeduid.

›››
image

Afrikaans VOD-portal nieuw wapen tegen filmpiraterij

juni 2010 -

Afrika's eerste Video-on-Demand-internetwinkel, AfricaFilm.tv, gaat binnenkort online. Hij moet de wereld openen voor Afrikaanse filmproducenten en vooral ook de strijd aangaan met de piraterij, een verschijnsel waardoor de Afrikaanse filmindustrie miljoenen euro's per jaar misloopt.

›››

"Speelfilm verdringt documentaire in Zuid-Afrika"

juni 2010 -

Op het Beeldvoorbeeld-festival is veel aandacht voor Zuid-Afrika. Zo zijn er drie films te zien van de meermaals bekroonde documentairemaker François Verster. Zijn A Lion's Trail kreeg een Emmy Award.

›››

Kunstfestival Harare bindt strijd aan met isolationisme

mei 2010 -

Ondanks twee verkiezingen, een cholera-epidemie en de voortdurende inflatie houdt het HIFA nog steeds vol. Door de groeiende interesse van buiten Zimbabwe is het festival een belangrijk platform geworden. 

›››
image

Holland Festival 2010 heeft Arabische tint

mei 2010 -

Nederlands meest prestigieuze kunstevenement kent dit jaar verschillende Arabische programmaonderdelen.

›››

Engagement voert boventoon bij Dak'art

mei 2010 -

De biënnale voor hedendaagse Afrikaanse kunst brengt veel jonge kunstenaars tezamen. Hun thema's kiezen zij voornamelijk uit actuele vraagstukken.

›››

Julia Solomonoff: "Argentijnse man lijdt zelf onder machismo"

mei 2010 -

Een van de juweeltjes van het  Latijns-Amerikaans Filmfestival is El último verano de la boyita van de Argentijnse Julia Solomonoff. Het is een teder dubbelportret van het stadsmeisje Jorgelina, dat de zomer op het platteland doorbrengt, en haar leeftijdgenoot Mario, die een groot geheim met zich meetorst.

›››