Theatre Embassy

1e Keucheniusstraat 3
Postbus 14765
1001 LG Amsterdam
Nederland

+31 (0)20 42 14 33 9

Meer over Theatre Embassy op de Kracht van Cultuur

Einde subsidie voor Mundial, Theatre Embassy en Music May Day

april 2010 -

De nieuwe financieringsregeling voor ontwikkelingssamenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ingrijpende gevolgen voor enkele Nederlandse organisaties die actief zijn in cultuur en ontwikkeling.

›››

De Kracht van Cultuur vernieuwt samen met Global Village Media

Januari 2010 -

De website de Kracht van Cultuur gaat verder in een breder platform en krijgt een nieuwe uitgever: Global Village Media. In de nieuwe opzet blijft de identiteit van de Kracht van Cultuur gehandhaafd, terwijl het cross-mediale platform van Global Village Media nieuwe, kansrijke perspectieven biedt.

›››

Doris Mamani Vargas: Internationale steun blijft belangrijk voor Bolivia

september 2009 -

Doris Mamani Vargas over kunstfinanciering in Bolivia.

›››

The Power of Puppetry verrast Assam

augustus 2009 -

Jonge dorpelingen uit Rampur -  in de politiek onrustige Indiase deelstaat Assam - maakten met eenvoudige middelen een hedendaagse poppentheatervoorstelling.

›››
image

Cambodjaans-Nederlands theater over Rode Khmer-regime

maart 2009 -

Terwijl het Rode Khmer-tribunaal van start ging vond eind februari 2009 in Phnom Penh de première plaats van Breaking the Silence, een theaterstuk over het schrikbewind van Pol Pot.

›››
image

Verhitte start voor Peruaans theaterproject

december 2008 -

Hoe maak je een kunstproject over openbare ruimte als de noodtoestand is afgekondigd? De makers van Desierto vonden een antwoord.

›››

Theaterspektakel over vissers op het strand in Senegal

januari 2008 -

Theatre Embassy maakte op basis van het beroemde Nederlandse volksdrama Op hoop van zegen van Herman Heijermans een bewerking in Senegal over de arbeidsomstandigheden van vissers op het strand bij St. Louis. Regisseur Anna Rottier werkt ter plaatse sinds eind november 2007.

›››
photo

MARACA houdt Midden-Amerikaanse jongeren weg bij jeugdbendes

november 2007 -

Het succes van het dansproject Huellas bewijst dat kunst wel degelijk een alternatief kan bieden voor geweld en armoede.

›››

Medefinanciering: cultuur incasseert rake klappen

oktober 2006 -

Tientallen Nederlandse organisaties doen aan ontwikkelingssamenwerking. Hun werk varieert van gezondheidszorg tot huizenbouw en een aantal ontplooit cultuuractiviteiten. Zij worden grotendeels gefinancierd door de overheid. Alle subsidieregelingen zijn sinds dit jaar ondergebracht in het MSF, het medefinancieringsstelsel.

›››