Beleid

Doris Mamani Vargas: Internationale steun blijft belangrijk voor Bolivia

september 2009 -

Doris Mamani Vargas over kunstfinanciering in Bolivia.

›››

Wereldconferentie in Johannesburg over cultuurconflicten

september 2009 -

De International Federation of Arts Councils and Culture Agencies houdt een conferentie over de rol van kunst bij het voorkomen van conflicten.

›››

Nicaragua

augustus 2009 -

Nicaragua is het op één na armste land van Latijns-Amerika en een cultuurbeleidstructuur is nog maar nauwelijks aanwezig.

›››

Kunst voor Commonwealth Foundation meer dan franje

juli 2009 -

Overheden in de hele wereld zouden aandacht moeten hebben voor de 'transformatiekracht' van cultuur bij sociale, economische en milieuontwikkeling. Dat verklaarde onlangs een panel van kunstenaars, schrijvers en vooraanstaande kunstmanagers: de Commonwealth Group on Culture and Development.

›››

Omstreden antieke Afrikaanse keramiek in Zwitserland

juni 2009 -

De expositie African Terra Cotta: a Millenary Heritage, die in het Barbier-Mueller-museum in Genève is te zien, is het doelwit van een actie tegen kunstroof.

›››

Chileense president Bachelet kiest voor cultuur

mei 2009 -

'Más creación, más cultura', was een van de doelen die de regering van de Chileense president Michelle Bachelet zich stelde toen zij in 2006 aan de macht kwam. Inmiddels is die leus in concreet beleid omgezet.

›››

Handelsakkoord EU stimuleert Caribische creatieve industrie

mei 2009 -

Lange tijd werd de culturele sector over het hoofd gezien in de internationale handelsverdragen die de Europese Unie (EU) met ontwikkelingslanden sloot. De overeenkomst Het Caribische Gebied erkent voor het eerst dat cultuur betekenisvolle commerciële kansen biedt.

›››

Latijns-Amerikaanse oriëntatiereis legt contrasten bloot

april 2009 -

Vertegenwoordigers van culturele instellingen en andere deskundigen uit Europa, Afrika en Azië reisden in maart 2009 naar drie Latijns-Amerikaanse hoofdsteden. Doel was het bevorderen van de internationale professionalisering in de sector.

›››

Arabische Cultuurhoofdstad Jeruzalem zwicht onder politieke spanningen

maart 2009 -

De viering van Jeruzalem als 'Hoofdstad van de Arabische Cultuur' is uitgelopen op een politiek steekspel. Zowel de nasleep van de oorlog in Gaza als de spanningen tussen de Palestijnen onderling dreigen roet in het eten te gooien.

›››

De Afrikaanse cinema bestaat niet

februari 2009 -

Ruim veertig jaar geleden ging het Pan-Afrikaanse film- en televisiefestival Fespaco van start. Aanleiding voor de Keniaanse filmcriticus Ogova Ondego om de stand van zaken in de Afrikaanse filmsector op te nemen.

›››
Inhoud syndiceren