Beleid

Gonzalo Carámbula: "Niemand twijfelt nog aan het maatschappelijk belang van cultuur"

februari 2009 -

"Na vele jaren is het de culturele sector in Uruguay nog steeds niet gelukt om de discussie rond cultuurbeleid een centrale plek te geven in het maatschappelijke debat", zegt de Uruguayaan Gonzalo Carámbula. Carámbula is consultant op het gebied van cultuurbeleid en een van de schrijvers van Agenda 21 voor Cultuur.

›››
image

Peru

februari 2009 -

Begin december 2008 vond in Lima het eerste nationale congres over cultuurbeleid plaats. Het slotdocument ligt inmiddels bij het parlement en dient als basis voor het toekomstige ministerie voor cultuur.

›››

Unesco bespreekt praktische uitvoering van cultuurverdrag

januari 2009 -

De delegaties die van 8 tot 12 december 2008 in Parijs bijeenkwamen, hadden geen onbelangrijke taak. Zij moesten het eens worden over de zogenoemde Operationele Richtlijnen die handen en voeten geven aan het Unesco-verdrag ter bescherming en de bevordering van de diversiteit van cultuuruitingen uit 2005.

›››

Club van Wenen netwerkt voor cultuur in ontwikkeling

januari 2009 -

Alle deelnemers aan de tweedaagse netwerkbijeenkomst in Wenen in januari 2009 waren het eens: promoot de diversiteit van artistieke expressie in ontwikkelingssamenwerking.

›››

Geslaagde ontmoeting onafhankelijk opererende Aziatische kunstenaars

januari 2009 -

Schrijvers, beeldend kunstenaars, filmers en acteurs namen kennis van elkaars denkbeelden tijdens de conferentie Culture Asia: Connecting Asian Cultural Actors die eind december 2008 in Bangalore plaatsvond.

›››

The Cultural Economy

januari 2009 -

Deel twee in een serie boeken over cultuur en globalisering gaat dieper in op de relatie tussen cultuur en economische verandering. Een bijzonder rijk boek met bijdragen van een internationaal gezelschap schrijvers en wetenschappers en honderden pagina's statistieken en grafieken.

›››

Cultuur en stedelijke ontwikkeling in Noord-Zuidperspectief

december 2008 -

"Ieder programma voor duurzame ontwikkeling dat de culturele component uitsluit, belemmert zijn eigen kans op slagen" , was de stelling waar de deelnemers aan het ARCADE-seminar in Lille in november 2008 mee aan de slag gingen.

›››

Commonwealth Foundation geeft cultuur prioriteit

november 2008 -

Met de publicatie van het rapport Putting Culture First erkent de Commonwealth Foundation nu ook het belang van cultuur voor duurzame ontwikkeling.

›››

Revolution or Renaissance. Making the transition from an economic age to a cultural age

november 2008 -

In Revolution or Renaissance gaat D. Paul Schafer in op twee van de sterkste krachten in de wereld: economie en cultuur.

›››

Pedro Querejazu: 'Boliviaans cultuurbeleid scherpt tegenstellingen aan'

november 2008 -

De uitvoerend directeur van Fundación EsArt zet zich af tegen de polarisatie in zijn land.

›››
Inhoud syndiceren