Beleid

Pablo Groux: 'Wij zijn de erfgenamen van een unieke culturele traditie'

oktober 2008 -

Staatssecretaris van Cultuur van Bolivia Pablo Groux heeft uitgesproken ideeën over de rol van cultuur in de samenleving.

›››

Cultuurbrief: kruisbestuiving Nederlands cultuurbeleid in buitenland

Oktober 2008 -

Cultuur en ontwikkeling is een groeiend beleidsterrein waarvoor in de reguliere kunstwereld steeds meer belangstelling bestaat. Om die reden is het tijd voor een volgende stap: een wisselwerking met het internationale cultuurbeleid. Dat schrijven de ministeries van Buitenlandse Zaken en OCW in hun gezamenlijke cultuurbrief Grenzeloze Kunst, waarin zij de prioriteiten voor de komende vijf jaar presenteren.

›››

Rwanda wil meer cultuurliefhebbers aantrekken

Augustus 2008 -

Vrijwel iedereen komt om van de prachtige natuur van het 'land van de duizend heuvelen' te genieten. Maar de Rwandese regering ziet meer mogelijkheden dan alleen ecotoerisme.

›››

Netwerk Creative Exchange opgeheven

augustus 2008 -

De Britse organisatie Creative Exchange, netwerk voor cultuur en ontwikkeling, stopt ermee per augustus 2008. Belangrijkste oorzaak is geldgebrek. Tien jaar lang onderhield Creative Exchange een wereldwijd netwerk, gericht op de sociale rol van kunst en cultuur en de bewustwording van de bijdrage die kunst en cultuur leveren aan ontwikkeling en sociale verandering.

›››

De economische potentie van kunst in lijvig rapport

Juni 2008 -

Niet katoen, noten en koffiebonen zijn de armoedebestrijders van de toekomst, maar theatervoorstellingen, muziekstukken en kunstwerken.

›››

ICACD plaatst cultuur op de ontwikkelingsagenda in Afrika

mei 2008 -

De Afrikaanse ontwikkelingsstamppot is te lang cultureel ongekruid gebleven. Dit vormde de uitdaging voor de afgevaardigden uit zeventien landen tijdens de International Conference on African Culture and Development in Kumasi, Ghana.

›››

Grenzeloze nieuwsgierigheid, revolutie in culturele wereld

april 2008 -

Een 'Manifest voor nieuwsgierigheid' en meer samenwerking tussen organisaties was het gunstige resultaat van de bijeenkomst Grenzeloze Nieuwsgierigheid op 31 maart 2008 in Rotterdam.

›››

Mundial Productions nieuwe partner van De Kracht van Cultuur

april 2008 -

Al jaren zet Mundial Productions zich met verschillende organisaties in Afrika, Latijns-Amerika en Azië in om met cultuur een bijdrage te leveren aan ontwikkeling. Daarmee is Mundial een logische partner van De Kracht van Cultuur.

›››

Angola (2008)

april 2008 -

De afgelopen jaren maakte de Angolese regering vooral vorderingen met het cultureel erfgoedbehoud. Nu staan er enkele nieuwe en ambitieuze projecten op stapel.

›››

Afghanistan

maart 2008 -

De Afghaanse kunsten beleven een langzame opbloei, op de ruïnes die het Taliban-regime achterliet.

›››
Inhoud syndiceren