Beleid

Filmwet Colombia begint vruchten af te werpen

maart 2008 -

Dankzij een initiatief van de Colombiaanse overheid zijn al honderden filmprojecten ondersteund.

›››
image

Koos Richelle over nieuw EU-beleid voor cultuur en ontwikkeling

februari 2008 -

Volgens Koos Richelle, Directeur-generaal van Europe Aid, is cultuur en ontwikkeling voor de EU nog steeds een relatief onbekend terrein dat aan importantie wint.

›››

Zuid-Afrika en Nederland intensiveren samenwerking in cultureel erfgoed

februari 2008 -

Meer samenwerking en ook meer gezamenlijke projecten is het resultaat van het bezoek dat staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans van 4 tot 8 februari 2008 aan Zuid-Afrika bracht.

›››

Vrijhandel en cultuur

februari 2008 -

Peter van den Bossche - Free Trade and Culture: A Study of Relevant WTO Rules and Constraints on National Cultural Policy Measures

›››

Zuid-Afrika (2008)

februari 2008 -

Het waren stormachtige jaren voor Zuid-Afrika's National Arts Council (NAC). Het kunstenfonds werd, krap tien jaar na de oprichting in 1997, compleet ontbonden.

›››

Brood en kunst voor Nicaragua

januari 2008 -

De Europese paraplu-NGO Pan y Arte (brood en kunst) ondersteunde de laatste vijftien jaar diverse onafhankelijke projecten in Nicaragua.

›››

Villa del Cine: Venezolaanse overheid als filmproducent

december 2007 -

Met een overheidsinvestering van meer dan dertien miljoen dollar moet het in 2006 in Venezuela geopende filmcomplex Villa del Cine een grote impuls worden voor de lokale en Caribische filmindustrie.

›››
photo

Geen liefhebbers voor Sadc kunst- en cultuurfestival

december 2007 -

Tot nu toe heeft geen enkel land zich als gastheer gemeld voor het eerstvolgende evenement in een serie die begon in 1995.

›››

Yehudi Menuhin Foundation

december 2007 -

De Yehudi Menuhin Foundation (IYMF) wil met haar culturele programma's "een stem geven aan de stemlozen".

›››

Minister Koenders: "Cultuur is intrinsiek onderdeel van armoedebestrijding"

november 2007 -

“Centraal in het beleid van ontwikkelingssamenwerking staat hoe mensen zelf geholpen willen worden. Daar is creativiteit en zelfbewustzijn voor nodig. Cultuur geeft de kracht en de ruimte om aan de millenniumdoelstellingen te werken. Het is een intrinsiek deel van armoedebestrijding.” Niet eerder liet Bert Koenders, minister van Ontwikkelingssamenwerking, zich zo duidelijk uit over de rol van cultuur in ontwikkeling.

›››
Inhoud syndiceren