Beleid

Ford Foundation

november 2007 -

Armoedebestrijding en het promoten van rechtvaardigheid en democratie zijn de belangrijkste drijfveren van de grootste filantropische stichting ter wereld: de Ford Foundation.

›››

Iedere euro welbesteed bij kunst- en cultuuruitwisseling

oktober 2007 -

Cultuur als onderdeel van ontwikkelingssamenwerking is geen luxe, stelt Paul Voogt, hoofd communicatie van het Tropenmuseum Amsterdam.

›››

Karim Rida Said Foundation

oktober 2007 -

De Karim Rida Said Foundation heeft drie aandachtsgebieden: onderwijs, ontwikkeling en cultuur.

›››

Ambitieus driejarenplan voor Afrikaanse kunstsector

september 2007 -

De Afrikaanse culturele wereld is sterk in beweging. Toneelschrijver en activist Mike van Graan coördineert een task force met een breed programma.

›››

Meer Spaans begrip voor Afrika met Casa África

september 2007 -

Het culturele centrum Casa África in Las Palmas de Gran Canaria moet tegenwicht bieden aan de negatieve beeldvorming in Spanje rond vluchtelingen uit Afrika.

›››

Rockefeller Foundation

september 2007 -

De Rockefeller Foundation, opgericht in 1913, heeft tegenwoordig vooral oog voor de gevolgen van globalisering.

›››

Machu Picchu bedreigd door uitverkiezing tot wereldwonder

augustus 2007 -

Vrijdag 13 juli 2007 werd de Inkacitadel Machu Picchu, in de zuidoostelijke Peruaanse Andes, uitgeroepen tot één van de zeven moderne wereldwonderen. Gevreesd wordt dat nog hogere bezoekersaantallen Machu Picchu onherstelbaar zullen beschadigen.

›››
photo

C&O: toch voordeliger!

augustus 2007 -

Paul Faber, conservator Afrika bij het Tropenmuseum in Amsterdam pleit voor steun aan de culturele smaakmakers van de samenleving, maar niet alleen in het zuiden.

›››

Open Society Institute

augustus 2007 -

Het geesteskind van de Amerikaanse miljardair en politiek activist George Soros werkt aan een autonome en innovatieve kunstensector.

›››

Aga Khan

juli 2007 -

Steun aan cultuur in Afrika, Latijns Amerika en Azie is niet voorbehouden aan overheden. Wereldwijd opereren omvangrijke private fondsen met een eigen cultuurbeleid. De Aga Khan Development Network groeide het afgelopen decennium uit tot een van de grootste filantropische organisaties ter wereld.

›››
Inhoud syndiceren