Beleid

Zeventien organisaties sluiten Akkoord voor Cultuur en Ontwikkeling en Internationaal Cultuurbeleid

juli 2007 -

Een coalitie van zeventien Nederlandse ontwikkelings- en cultuurfondsen en organisaties zet zich in voor een sterkere rol van cultuur en ontwikkeling in het beleid van de Nederlandse overheid.

›››

Europa wil cultuurfonds voor ACP-landengroep

juli 2007 -

De Europese Commissie wil een cultuurfonds voor de 78 Afrikaanse landen, het Caribische gebied en landen in de Stille Oceaan (ACP) oprichten ter ondersteuning van de distributie en productie van culturele goederen.

›››

Fundação Calouste Gulbenkian

juni 2007 -

Steun aan cultuur in Afrika, Latijns Amerika en Azië is niet voorbehouden aan overheden. Wereldwijd opereren omvangrijke private fondsen met een eigen cultuurbeleid, zoals de Gulbenkian-stichting.

›››

UNESCO-conferentie over culturele diversiteit

juni 2007 -

Tijdens de UNESCO-conferentie die in april 2007 in Essen (Duitsland) plaatsvond werd besproken hoe het aantal ondertekenaars van de UNESCO-conventie over de bescherming en bevordering van de diversiteit van culturele uitingen kan worden verhoogd.

›››

Strømme Foundation nieuwe partner voor Kracht van Cultuur

mei 2007 -

Waardigheid bevorderen, mensen zelf keuzes laten maken en hun eigen verantwoordelijkheden laten nemen. Dat zijn de belangrijke waarden in de holistische benadering die de Strømme Foundation kiest om armoede te bestrijden. Naast aandacht voor onderwijs en microfinanciering, is cultuur een belangrijk onderdeel van de activiteiten.

›››
image

Papoea-Nieuw Guinea

mei 2007 -

Papoea-Nieuw Guinea is befaamd als het meest cultureel diverse land ter wereld. Meer dan achthonderd verschillende bevolkingsgroepen leven met een eigen taal in de eilandgroep. De regering staat voor een ingewikkelde taak: welke taal kan het land tot een eenheid smeden?

›››

Nicholas Motsatse over de World Arts Summit in Johannesburg

mei 2007 -

De ogen van de culturele wereld zijn gericht op Zuid-Afrika, nu het land zich voorbereidt op zijn gastheerschap voor de vierde wereldtop over kunst en cultuur in 2009. Mike van Graan interviewt Nicholas Motsatse, voorzitter van de Zuid-Afrikaanse National Arts Council.

›››

De eenheidsworst van het Nederlandse ontwikkelingsbeleid

april 2007 -

Per 1 maart 2007 heeft Marianne Bhalotra haar functie als coördinatrice van het Hubert Bals Fonds overgedragen aan Bianca Taal. Zij kijkt terug op twaalf jaar Hubert Bals Fonds en beziet de toekomst van het fonds in het licht van het nieuwe Medefinancierings-systeem 2009-2012 (MFS).

›››

Rijksakademie Amsterdam: niet-westers beleid op losse schroeven

april 2007 -

De Rijksakademie biedt onder andere jaarlijks elf kunstenaars uit niet-westerse landen een werkperiode, heeft een niet-westerse leerstoel en organiseert oriëntatiereizen. Door de afwijzing van de MSF subsidieaanvraag staat dit beleid nu onder druk.

›››

Fiji

april 2007 -

Een nationale identiteit die Fiji's culturele diversiteit en traditionele cultuur viert en promoot. Met deze visie gaf de regering van Fiji, een archipel van driehonderd eilanden in de Stille Oceaan, in 2003 een nieuwe impuls aan de financiering van de kunsten.

›››
Inhoud syndiceren