Beleid

Oostenrijk

maart 2007 -

Oostenrijk heeft geen goed definieerde strategie met betrekking tot cultuur en ontwikkeling, toch bestaan er verschillende projecten. Het meest zichtbaar zijn die van het Wiener Institut für Entwicklungsfragen und Zusammenarbeit (VIDC), opgericht in 1987.

›››

Denemarken

maart 2007 -

Denemarken ziet cultuur als een instrument voor ontwikkeling en het vergroten van wederzijds begrip tussen landen. Het Danish Center for Culture and Development (DCCD) stimuleert de culturele samenwerking tussen Denemarken en verschillende ontwikkelingslanden.

›››

Beleid van donorlanden

maart 2007 -

In 2004 publiceerde de Kracht van Cultuur een overzicht waarin de belangrijkste beleidsactiviteiten van tien Europese donorlanden op het gebied van cultuur en ontwikkeling zijn beschreven. Deze serie is nu bijgewerkt, en uitgebreid met twee nieuwe landen.

›››

Belize

februari 2007 -

Belize, het Latijns-Amerikaanse land aan de golf van Honduras – waarvan de Maya-naam 'modderig water' betekent – kent een relatief goed georganiseerd cultuurbeleid, dat is geïnstitutionaliseerd in het National Institute for Culture and History (NICH) in Belmopau.

›››

Conferentie over kunst en cultuur in ontwikkelingssamenwerking

februari 2007 -

De Oostenrijkse organisatie Kulturen in Bewegung organiseerde in samenwerking met het Duitse CulturCooperation de conferentie European Network: Culture and Development die plaatsvond van 25 tot en met 27 januari 2007 in Wenen.

›››

Cheick Oumar Sissoko over het cultuurbeleid van Mali

februari 2007 -

In een Toearegtent op het Festival au Desert, toont Cheick Oumar Sissoko, minister van Cultuur, zich bereid zijn beleid toe te lichten.

›››

Argentinië

januari 2007 -

Zoals in veel Latijns-Amerikaanse landen bleek cultuur in Argentinië een medicijn tegen de trauma's van de militaire dictatuur die de collectieve herinnering en vrije expressie jarenlang onderdrukte. Tegenwoordig balanceert het cultuurbeleid tussen het bijdragen aan sociale ontwikkeling en het promoten van culturele industrieën.

›››

El Salvador

december 2006 -

Cultuur is belangrijk, vindt de Salvadoraanse regering. Een nationale verantwoordelijkheid zelfs, omdat 'de groei en het zelfvertrouwen van een natie zo waardevol is', aldus het nationale cultuurbeleid.

›››

Goethe-Institut en GTZ onderzoeken raakvlakken cultuur en ontwikkeling

december 2006 -

"Investeren in cultuur is de duurzaamste vorm van ontwikkelingssamenwerking", aldus een van de deelnemers aan de conferentie Culture and development, putting theory into practice in november 2006 in Berlijn. De conferentie vormde het sluitstuk van een project waarin de raakvlakken tussen cultuur en ontwikkeling werden onderzocht.

›››

Alternatieve Nobelprijs voor internationaal poëziefestival Medellin

december 2006 -

De Right Livelihood Awards zullen 8 december 2006 worden uitgereikt in het Zweedse parlement, aan de vooravond van de officiële Nobelprijsuitreiking. Een van de in het oog springende winnaars dit jaar is het Festival Internacional de Poesia de Medellin (Colombia).

›››
photo
Inhoud syndiceren