Cultuur en conflict

Art and Revolution: The Life and Death of Thami Mnyele, South African Artist

november 2008 -

Een literaire biografie legt de worstelingen bloot in en rondom een Zuid-Afrikaanse kunstenaar die zichzelf herschiep in een revolutionaire soldaat.

›››

Zelfs Nkunda kon Goma's SKIFF festival niet hinderen

November 2008 -

Het waren bijna profetische woorden die Petna Ndaliko sprak, voorafgaand aan het SKIFF Festival in Goma. Rebellen of geen rebellen, het festival zou doorgaan. En inderdaad: de rebellen rukten op, en het festival zette stug door.

›››
foto

Open Deuren: Sangeeta Thapa over kunst en dialoog in oorlogstijd

november 2008 -

Sangeeta Thapa vertelt over de rol van kunstenaars bij de enorme veranderingen in Nepal en over de betekenis van het nieuw op te richten Kathmandu Arts Centre.

›››

Nuruddin Farah houdt Somalië in leven met zijn pen

November 2008 -

De Somalische schrijver Nuruddin Farah wordt door velen genoemd als de belangrijkste Afrikaanse kandidaat voor de Nobelprijs voor de Literatuur. Het oeuvre waarmee Farah naam heeft gemaakt kent overwegend één thema: zijn vaderland Somalië dat hij in 1974 ontvluchtte tijdens het regime van dictator Siad Barre.

›››

Filmfestival trotseert oorlogsgeweld in Oost-Congo

oktober 2008 -

Filmmaker Petna Ndaliko is een van de oprichters van het Salaam Kivu International Film Festival dat in oktober 2008 plaatsvindt in Goma, Oost-Congo

›››

Videokunstenaar Fernando Arias over Humanos Derechos

september 2008 -

De hoofdrolspelers in een gewapend conflict geven zich letterlijk bloot in een videoproject van de Colombiaanse kunstenaar.

›››

Perihan Magden: 'Gelukkig kent niemand mijn gezicht'

september 2008 -

Perihan Magden is geliefd en gevreesd in Turkije. Iedere morgen schudt ze haar lezers wakker met messcherpe analyses en kwinkslagen. Daar moet ze wel een prijs voor betalen.

›››

Special Cultuur & Conflict

juli 2008 -

De special Cultuur & Conflict inventariseert hoe in vijf landen kunst daadwerkelijk kan helpen in tijden van oorlog, conflict en geweld.

›››

Congres over geweld en censuur in Harare

juli 2008 -

Vlak voor de presidentsverkiezingen organiseerde Hivos in Zimbabwe een conferentie over kunst en kunstenaars in tijden van censuur en geweld.

›››
foto

Los Desaparacidos: expositie over verdwijningen in Latijns-Amerika

juni 2008 -

Vijfentwintig Latijns-Amerikaanse kunstenaars brengen via fotografie, installaties, illustraties en beeldhouwkunst het thema 'vermisten en gedwongen verdwijningen' in beeld.

›››
foto
Inhoud syndiceren