Cultuur en conflict

Theatermaker Roysten Abel: "Indiase acteurs zijn onbevangener"

juni 2008 -

De Indiase theatermaker Royston Abel creëerde in 1999 een Othello-bewerking die sindsdien wereldwijd succes heeft.

›››

Oeganda's meest gevreesde rebellenleider op de planken

maart 2008 -

Acteur Tonny Muwangala kroop in de huid van Joseph Kony voor het toneelstuk Butterflies of Uganda.

›››
photo

Miss Landmine: het recht om mooi te zijn

maart 2008 -

Een missverkiezing/kunstproject in Angola wil een politieke en humanitaire impact maken en heersende schoonheidsidealen aanvechten.

›››

Keniaanse kunstenaars op de bres voor vrede

februari 2008 -

Judy Ogana, directeur van het kunstcentrum Godown in Nairobi, hoopt dat het gezonde verstand weer zal zegevieren in Kenia.

›››

Conflicten en spanningen in een globaliserende wereld

januari 2008 -

In Conflicts and tensions laten vooraanstaande denkers uit verschillende vakgebieden hun licht schijnen over het 'hoe en waarom' van spanningen en conflicten. Dit in samenhang met culturele identiteit en culturele uitingen.

›››

Choreograaf Faustin Linyekula ontvangt Prins Claus Prijs

december 2007 -

12 december 2007 werden in Amsterdam de jaarlijkse Prins Claus Prijzen uitgereikt. De Congolese choreograaf Faustin Linyekula (1974, Ubundu, DRC) ontving de eerste prijs van 100.000 euro uit handen van prins Constantijn.

›››

Cultuur en conflict in Burundi

november 2007 -

De Britse netwerkorganisatie Creative Exchange richt zich op de sociale aspecten van kunst en cultuur. Zij zet culturele projecten in om meningsverschillen op te lossen zonder geweld.

›››

Book Café in Harare spil van cultureel leven in Zimbabwe

augustus 2007 -

De deplorabele toestand waarin Zimbabwe verkeert, voedt de wens van jonge artiesten en kunstenaars om zich te uiten. Het Book Café speelt daarbij een centrale rol in het culturele leven in de hoofdstad Harare.

›››

MASA is terug

augustus 2007 -

MASA, de Marché des Arts du Spectacle Africain, fungeert sinds 1993 als culturele etalage van (West) Afrika en als manifestatie van continentale verbondenheid. Het feest vindt plaats in Abidjan, Ivoorkust, en gaat nu voor het eerst in zijn bestaan ook op reis.

›››
image

Pakistaanse moslims zingen tegen terreur

juli 2007 -

De 45-jarige Waseem Mahmood, een Pakistaanse mediaconsulent die in Groot-Brittannië woont, heeft acht Pakistaanse popsterren kunnen overtuigen om mee te werken aan het vredeslied "Dit zijn wij niet" ("Yeh Hum Naheen"). Het liedje veroordeelt het terrorisme en zegt dat moslims terreur niet steunen.

›››
Inhoud syndiceren