Cultuur en economie

Meer werk voor artiesten uit Delhi

april 2009 -

De Kalakar Trust uit New Delhi zet zich in voor de verbetering van leefomstandigheden van de vele artiesten uit de sloppenwijken van de Indiase hoofdstad.

›››
image

Gastón Acurio: "Koken gaat samen met morele principes"

maart 2009 -

Als het aan de Peruaanse topkok Gastón Acurio ligt zal het internationale succes van de Peruaanse keuken andere sectoren in zijn land positief gaan beïnvloeden.

›››

"Voetbal is een serieuze zaak in de Keniaanse sloppenwijken"

maart 2009 -

Kibera, in het zuidwesten van de Keniaanse hoofdstad Nairobi, is een van de beruchtste sloppenwijken van Oost-Afrika. Sportactiviteiten houden de jeugd weg van drugs en criminaliteit.

›››
image

Cultural Development Trust: lobby én praktische steun

maart 2009 -

Cultuur als negende millenniumdoel is prominent aanwezig in de conclusies van de derde conferentie van United Cultures for Development. Volgens organisator Cultural Development Trust is dat zinvol, omdat op die manier cultuur en ontwikkeling op de agenda kunnen worden gezet zonder in een politieke discussie verzeild te raken.

›››

Plannen voor audiovisuele opleiding in Mali

Maart 2009 -

Cultureel ondernemerschap is in Mali zeldzaam, maar het bestaat wel. De jonge Alioune Ifra N'Dyae zit boordevol plannen. Hij opende eerder al een theater en een montagestudio, en nu wil hij een school oprichten.

›››
Image

"Modesector kan Latijns-Amerikaanse economie enorme stimulans geven"

februari 2009 -

Mode is niet alleen kleding, maar ook identiteit, attitude en sociaal-culturele communicatie. Daarom nodigt IN-MOD sinds 2007 Braziliaanse ontwerpers, ondernemers, journalisten en academici uit om tijdens de modeweken van São Paulo te discussiëren over de rol van mode en design in opkomende creatieve economieën.

›››
image

De Afrikaanse cinema bestaat niet

februari 2009 -

Ruim veertig jaar geleden ging het Pan-Afrikaanse film- en televisiefestival Fespaco van start. Aanleiding voor de Keniaanse filmcriticus Ogova Ondego om de stand van zaken in de Afrikaanse filmsector op te nemen.

›››

Festival sur le Niger in Mali: een echt volksfeest

februari 2009 -

Iedereen in Segou kan meegenieten van het festival, dat niet alleen een culturele maar ook een economische doelstelling heeft.

›››

La Paz Ibero-Amerikaanse Culturele hoofdstad 2009

januari 2009 -

Het stadsbestuur doet er alles aan om zowel het Ibero-Amerikaanse karakter als de lokale culturele diversiteit van de stad tijdens de festiviteiten naar voren te laten komen.

›››

The Cultural Economy

januari 2009 -

Deel twee in een serie boeken over cultuur en globalisering gaat dieper in op de relatie tussen cultuur en economische verandering. Een bijzonder rijk boek met bijdragen van een internationaal gezelschap schrijvers en wetenschappers en honderden pagina's statistieken en grafieken.

›››
Inhoud syndiceren