Cultuur en economie

Nury Vittachi: Literaire prijzen veranderen levens

oktober 2008 -

Nury Vittachi is een uit Sri-Lanka afkomstige schrijver, journalist en televisiepersoonlijkheid. In dit essay zet hij aan de hand van een jeugdherinnering uiteen hoe literaire onderscheidingen mensenlevens kunnen veranderen - en zelfs redden.

›››

Batik na de aardbeving

december 2008 -

In het Javaanse dorp Giriloyo heeft het eeuwenoude batikambacht zich na de aardbeving van 2006 hersteld.

›››
image

"Dans staat in Ghana model voor respect en verbroedering"

december 2008 -

Een van de paradepaardjes van het Ghanese cultuurbeleid is de National Dance Company. Joshua Trebi legt uit waarom het gezelschap, dat in 1962 werd opgericht, zo succesvol is.

›››
image

Revolution or Renaissance. Making the transition from an economic age to a cultural age

november 2008 -

In Revolution or Renaissance gaat D. Paul Schafer in op twee van de sterkste krachten in de wereld: economie en cultuur.

›››

Volkenkundig museum in Khulm wordt toeristische trekpleister

november 2008 -

Er wordt  hard gewerkt aan de renovatie van het museum in Kaboel en de restauratie van het Bagh-e Jehan Nama- paleiscomplex in Khulm, het vroegere Tashqurghan.

›››
image

Keniaanse dorpelingen veranderen strandafval in design

november 2008 -

De non-profitorganisatie UniquEco heeft sinds 2006 meer dan 75.000 ton weggegooide rubberen slippers verzameld en verwerkt.

›››

Opleiding en inkomen voor jonge kunstenaars in Kameroen

september 2008 -

Bij het COYAC, een initiatief van de bekende kunstenaar Leennox Bobo, werken jonge Kameroenezen aan hun artistieke vaardigheden en aan economische zelfstandigheid. 

›››
foto

Afghaanse leemarchitectuur stelt nieuwe ontwerpnormen

september 2008 -

In de middeleeuwse stad Istalif werkt een leemarchitectuurteam aan een schoolgebouw. Het maakt daarbij gebruik van nieuwe technieken en traditionele materialen.

›››
foto

Kunstacademiestudenten in Kinshasa leren overleven

September 2008 -

Wie studeert aan de kunstacademie in de Democratische Republiek Congo heeft drie taken: studeren, kunstwerken maken én  afnemers vinden voor die kunstwerken.

›››

Schildertraditie helpt bij wederopbouw Sichuan

augustus 2008 -

Ze worden opgehangen om het onheil af te weren. Oorspronkelijk uit Sichuan, worden ze 'nieuwjaarsschilderingen' genoemd. In het Chinese aardbevingsgebied wordt deze oude volkskunst ingezet om de bevolking nieuwe middelen van bestaan te geven.

›››
Inhoud syndiceren