Cultuur en economie

Microkrediet voor Afrikaanse cultuursector: kansen en valkuilen

juni 2008 -

Belooft microfinanciering gouden bergen aan de onafhankelijke culturele sector in Afrika of zijn de twee van nature tegengesteld aan elkaar? Stichting DOEN (Nederland) en de Strømme Foundation (Noorwegen) organiseren in 2008 een pilot-programma om concrete raakvlakken te onderzoeken en mythes te testen.

›››

Diouma Dieng Diakhate, pionier van de Afrikaanse couture

juni 2008 -

De Senegalese modeontwerpster Diouma Dieng Diakhate is met een omvangrijke carrière van 29 jaar een pionier van de Afrikaanse modewereld.

›››

De economische potentie van kunst in lijvig rapport

Juni 2008 -

Niet katoen, noten en koffiebonen zijn de armoedebestrijders van de toekomst, maar theatervoorstellingen, muziekstukken en kunstwerken.

›››

Jonge ontwerpers trekken eigen plan in Indonesië

mei 2008 -

De Indonesische babyboomers (de generatie '70-'80) dragen stilletjes en op hun eigen manier bij aan de economische ontwikkeling.

›››
photo

Kunstnijverheid versterkt economie op Senegalese platteland

april 2008 -

In een van Senegals armste regio's verschaft het plaatselijk gerund ambachtelijk initiatief Maam Samba werk aan meer dan 350 werknemers.

›››
photo

Lekker eten, beleid en duurzaamheid

december 2007 -

"Gastronomie is de culturele uitdrukking van een levensbehoefte. Het speelt een onvervangbare rol in ontwikkelingsprocessen", zegt Manuel Izaguirre Sotomayor, hoofd van het Toeristisch Observatorium van de Universiteit San Martín de Porres in Lima, Peru.

›››

Boliviaanse weeftraditie in spijkerbroeken

november 2007 -

Textielfabrikant Franz Beltran is een van de kanshebbers voor de BiD Award, met een opleidings- en werkgelegenheidsplan voor vrouwen.

›››

Afrikaanse boekenbranche in gevaar

juli 2007 -

De Afrikaanse uitgeverijsector dreigt een langzame dood te sterven als gevolg van armoede, een zwakke leescultuur, sterke concurrentie door beter uitgeruste multinationals, weinig of geen steun van de overheid, de Wereldbank en donoren. Maar er is nog hoop, zegt de Keniase uitgever Henry Chakava.

›››

Zuid-Afrikaans toneelschrijver Mike van Graan: commercie en engagement

april 2007 -

Mike van Graan is een vrije producent, en wordt gezien als het boegbeeld van het hedendaagse Zuid-Afrikaanse kritische theater.

›››

Nieuw afzetgebied voor Braziliaanse houtbewerkers door recycling/designproject

januari 2007 -

Geïnspireerd door recycling in de Braziliaanse favela's, ontwikkelden twee onlangs afgestudeerde Nederlandse vormgevers een designvaas die ter plaatse geproduceerd wordt.

›››
image
Inhoud syndiceren