Cultuur en economie

AfricanCraft.com

oktober 2006 -

Kunst, kunstnijverheid, kunstenaars en handwerkslieden uit Afrika.

›››
African Craft

Het BookBox-project: televisie als hulpmiddel bij alfabetisering

september 2006 -

Het idee is veelbelovend. Bewerk, met gebruikmaking van SLS (ondertiteling in dezelfde taal), verhaaltjes voor kinderen tot boeken in animatievorm voor televisie en de digitale media en verander de wijze waarop miljoenen in India lezen.

›››

Glaswerkplaats in Kenia: scheppingsdrang en werkvoorziening

augustus 2006 -

In de glaswerkplaats van Kitengela werkt de Nederlandse vormgever Arnout Visser met lokale glasblazers aan zijn project Bushglass. Het gemaakte gebruiksglas wordt in Kenia en Europa tentoongesteld en verkocht.

›››
photo

Cultuur is bron voor vooruitgang

juli 2006 -

Abdul Sheriff over cultuur en ontwikkeling: "Een puur economische interpretatie van het begrip ontwikkeling is niet toereikend en is er niet in geslaagd om de kloof tussen arm en rijk en tussen verschillende landen te overbruggen."

›››

Invloed WTO en Unesco-verdrag op wereldhandel in cultuur onduidelijk

juli 2006 -

Al geruime tijd klinken waarschuwingen dat nationale kunstsubsidies onder druk staan van afspraken die landen maken in het kader van de World Trade Organisation (WTO). Door de vrijhandel en de daaraan gekoppelde consumentenpreferenties zouden inheemse cultuurproducten uiteindelijk het loodje leggen.

›››

Staatssecretaris Nicolaï: ‘Cultuur is onmiddellijk goed voor toerisme’

april 2006 -

Overzees cultureel erfgoed wint aan betekenis in Nederland. Maar willen ontwikkelingslanden de herinneringen aan de Hollandse slavenhandel en kolonialisme niet liever van de kaart vegen? Staatssecretaris Atzo Nicolaï: "De meeste Nederlanders hebben geen idee van de monumenten die we elders hebben achtergelaten."

›››

SWOPA

maart 2006 -

Ghanese vrouwen verbeteren hun positie met kunstnijverheid.

›››
SWOPA

Lokale tradities in de mode

oktober 2005 -

Werd het fashion-bolwerk voorheen nog bestuurd vanuit Parijs, Londen en Milaan, tegenwoordig wordt het modebeeld gevormd vanuit alle uithoeken van de wereld. De tentoonstelling 'Global Fashion / Local Tradition' laat de diversiteit van de hedendaagse mode zien, waarbij de scheidslijn tussen Westerse mode en niet-Westerse kledingstijlen steeds meer vervaagt.

›››
photo

Oud plastic wordt hippe tas

juli 2005 -

Ontwikkelingssamenwerking nieuwe stijl: een wedstrijd voor ondernemende ontwikkelaars, die winstoogmerk moeten combineren met de verbetering van de levensstandaard.
Rag-Bag laat in India hippe tassen maken van gerecyclede plastic tasjes.

›››
photo

Mundial-organisatie lanceert nieuw platenlabel

juli 2005 -

Sawa Sawa! van de groep Cheche uit Kenia is de eerste cd op het nieuwe Fair Trade Music Label, dat is opgezet door het Tilburgse Mundial Productions.

›››
Inhoud syndiceren