Cultuur en economie

Soccer City: blijvend symbool van gastvrij en veilig Zuid-Afrika?

juni 2010 -

Een 'kalebas' die de smeltkroes van de Afrikaanse bevolking weerspiegelt, zo wordt het onlangs geheel vernieuwde voetbalstadion in Johannesburg aangeduid.

›››
image

Afrikaans VOD-portal nieuw wapen tegen filmpiraterij

juni 2010 -

Afrika's eerste Video-on-Demand-internetwinkel, AfricaFilm.tv, gaat binnenkort online. Hij moet de wereld openen voor Afrikaanse filmproducenten en vooral ook de strijd aangaan met de piraterij, een verschijnsel waardoor de Afrikaanse filmindustrie miljoenen euro's per jaar misloopt.

›››

"Speelfilm verdringt documentaire in Zuid-Afrika"

juni 2010 -

Op het Beeldvoorbeeld-festival is veel aandacht voor Zuid-Afrika. Zo zijn er drie films te zien van de meermaals bekroonde documentairemaker François Verster. Zijn A Lion's Trail kreeg een Emmy Award.

›››

Abiy Demilew Tefera: “Aan marketing schort nog veel”

november 2009 -

Op zijn visitekaartje staat een spreuk van Haile Selassie: "Als we er niet in slagen ons te verenigen zal de geschiedenis ons zeker niet vergeven, want zij zal ons nooit een andere kans geven." Voor Abiy Demilew Tefera lijkt die boodschap een belangrijke motivatie om zich aan te sluiten bij het ARTerial Netwerk.

›››

Een Afrikaanse Culturele Hoofdstad?

oktober 2009 -

Zou een jaarlijks roterende Afrikaanse Culturele Hoofdstad kunnen bijdrage aan ontwikkeling op het continent? Die vraag kwam ter sprake tijdens de Wereld Conferentie over Kunst en Cultuur, die eind september 2009 in Johannesburg plaatshad.

›››

Tolu Olungesi: Afrikaanse boeken zijn om te huilen

september 2009 -

De Nigeriaanse schrijver Tolu Olungesi vraagt zich af wat 'authenticiteit' eigenlijk betekent in het geval van Afrikaanse literatuur.

›››

Dansfestival Senegal schuwt controverse niet

augustus 2009 -

Als artistiek directeur van Duo Solo Danse nam Alioune Diagne het risico om in de voormalige hoofdstad van Frans West-Afrika, Saint Louis, een ambitieus regionaal hedendaagse-dansspektakel op te zetten.

›››
image

Explosieve groei Syrische kunstscene

juni 2009 -

Gedurende de laatste twee jaar hebben Syrische kunstenaars en galeries aansluiting gevonden bij de avant-garde in het Midden-Oosten, die zich langzamerhand ook internationaal begint te profileren.

›››
image

Talentjager Dave O'Jay: "Ik geloof heilig in mijn concept"

juni 2009 -

Met een innovatieve marketingaanpak weet de organisatie Africa Unsigned jong muzikaal talent aan inkomsten te helpen.

›››

Netwerken essentieel voor kunstmarketing in Zuidelijk Afrika

mei 2009 -

In Harare vond op 30 april en 1 mei 2009 een workshop plaats over kunstmarketing, gericht op tien landen uit Zuidelijk Afrika. Doel was het versterken van regionale markten voor creatieve producten, het ontwikkelen van geschikte marketingmodellen en de opbouw van een netwerk van kunstmarketeers.

›››
Inhoud syndiceren