Cultureel erfgoed

Omar Sultan: "Ik hoop dat Afghanistan ooit weer een toeristenoord wordt"

januari 2008 -

Het verhaal over de totstandkoming van de expositie Verborgen Afghanistan in de Nieuwe Kerk leest als een jongensboek. Zeven medewerkers van het Nationaal Museum in Kaboel brachten de collectie in 1988 met gevaar voor eigen leven in veiligheid.

›››
photo

Warm portret van Chinese schaduwpoppenspelers

december 2007 -

In een barre streek in het noordwesten van China wordt met man en macht geprobeerd een oude poppentheatertraditie in stand te houden. De melancholieke documentaire Chinese shadows toont het bestaan van de poppenspelers en de boerenbevolking waar zij uit voortkomen.

›››
photo

Lekker eten, beleid en duurzaamheid

december 2007 -

"Gastronomie is de culturele uitdrukking van een levensbehoefte. Het speelt een onvervangbare rol in ontwikkelingsprocessen", zegt Manuel Izaguirre Sotomayor, hoofd van het Toeristisch Observatorium van de Universiteit San Martín de Porres in Lima, Peru.

›››

CIE Erfgoeddag Suriname groot succes

oktober 2007 -

Er moet en kan meer samenhang worden gecreëerd in erfgoedprojecten, vonden de deelnemers aan de tweede CIE erfgoeddag die op 27 september 2007 werd gehouden.

›››

Folklore in Peru: diversiteit als grote kracht

september 2007 -

Antropologe Zoila Mendosa plaatst kanttekeningen bij het inzetten van culturele stereotypen om het toerisme in Peru te bevorderen.

›››

Machu Picchu bedreigd door uitverkiezing tot wereldwonder

augustus 2007 -

Vrijdag 13 juli 2007 werd de Inkacitadel Machu Picchu, in de zuidoostelijke Peruaanse Andes, uitgeroepen tot één van de zeven moderne wereldwonderen. Gevreesd wordt dat nog hogere bezoekersaantallen Machu Picchu onherstelbaar zullen beschadigen.

›››
photo

Het landschap als cultureel erfgoed

juli 2007 -

'Cultuurlandschap' stond centraal tijdens het internationale congres Cultureel Erfgoed en Landschap, dat eind juni 2007 werd gehouden in Lima, Peru.

›››

Verbeelding van het koloniale verleden in Broken Memory Project

juli 2007 -

Het Broken Memory Project, over de verbeelding van het koloniale verleden, is opgezet door een keur aan artiesten, onderzoekers, schrijvers en tentoonstellingmakers. Het bestaat uit een tentoonstelling, debatten, een filmcyclus, onderzoek en een boek.

›››

Fototentoonstelling in herbouwd Nationaal Museum in Kaboel

juni 2007 -

Het CIE, partner van Kracht van Cultuur, participeert in Afghanistan in een bijzonder project: in Kaboel en in de Noord-Afghaanse stad Tashqurghan wordt gewerkt aan herstel van het Afghaanse cultureel erfgoed.

›››

Overtuigend naslagwerk over Turkse cultuur en geschiedenis

mei 2007 -

Tweeduizend jaar geleden begon de migratie van Turkssprekende volkeren westwaarts vanuit het hart van Azië naar het Middellandse Zeegebied.

›››
Inhoud syndiceren