Cultureel erfgoed

Reyum: gastvrij instituut voor Cambodjaanse cultuur

mei 2007 -

Ooit begonnen als tentoonstellingsruimte voor kunstdocenten, heeft Reyum in Phnom Penh zich ontwikkeld tot een gerenommeerd forum voor onderzoek, documentatie, beheer en promotie van traditionele en moderne Cambodjaanse kunst en cultuur.

›››

Musée National du Mali: kunstbehoud, onderzoek en preventie

maart 2007 -

Het Nationaal Museum van Mali is een levendige en actieve instelling die een prominente rol speelt bij het bestrijden van kunstroof en handel in cultureel erfgoed in de regio. Een portret van deze Prins Claus-laureaat 2006.

›››

Moedertaaldag in Bangladesh, Interview met Asad Chowdhury

maart 2007 -

Elk jaar op 21 februari viert Bangladesh Ekushey, de 'moedertaaldag'. Asad Chowdhury, vooraanstaand Bengaals dichter en schrijver, over taal en cultuur in Bangladesh, en de grote Ekushey Book Fair 2007.

›››

Semba, travestieten en kippenveren: Angola hervindt het carnaval

maart 2007 -

Sinds de hervatting van de vrede in 2002 is het carnaval opnieuw Angola's volksfeest. Als het aan de Angolezen ligt zal hun carnaval ooit kunnen tippen aan dat in het uitbundige Rio de Janeiro.

›››
photo

Centrum Internationale Erfgoedactiviteiten nieuwe partner Kracht van Cultuur

februari 2007 -

Als centraal punt voor advies en informatie over gemeenschappelijk cultureel erfgoed, is het CIE (Centrum voor Internationale Erfgoedactiviteiten) een logische nieuwe partner voor Kracht van Cultuur.

›››

Michael Mel: "Ik moest mijn taal opnieuw leren"

december 2006 -

Prins Claus laureaat Michael Mel is hoogleraar beeldende kunst aan de universiteit van Goroka, Papoea-Nieuw-Guinea en schrijft toneelstukken. hij verwierf onder meer faam met zijn Chanted Tales.

›››
photo

Nieuwe Afrika-tentoonstelling in Tropenmuseum

december 2006 -

De nieuwe Afrika-tentoonstelling in het Tropenmuseum geeft een inspirerend beeld van de vele gezichten van de Afrikaanse cultuur. Het historisch speelveld is de twintigste eeuw: een periode waarin vrijwel heel Afrika werd gekoloniseerd, en waarin vervolgens de onafhankelijkheid van nieuw gevormde staten zijn beslag kreeg.

›››
image

Collectie Gate Foundation naar Van Abbemuseum

oktober 2006 -

Het Kunstenaarsarchief en de Kunstbibliotheek van de Gate Foundation blijven toegankelijk in het Van Abbemuseum te Eindhoven.

›››

Farid Belkahia over het Parijse Musée du Quai Branly

oktober 2006 -

In Parijs is eind juni 2006 een nieuw volkenkundig museum geopend, het MQB oftewel het Musée des Arts Premiers. De Marokkaanse kunstenaar Farid Belkahia bezocht het MQB en sprak met de Kracht van Cultuur.

›››
image

Publicatie over 'House of Wonders Museum' op Zanzibar

oktober 2006 -

Binnenkort verschijnt The Zanzibar House of Wonders Museum - Self-reliance and Partnership, waarin een internationaal samenwerkingsproject wordt beschreven, gericht op beheer en behoud van cultureel erfgoed.

›››
Inhoud syndiceren