Cultureel erfgoed

Erfgoed en kunstroof

september 2005 -

Er bestaat een levendige illegale handel in archeologische en etnografische voorwerpen. Over oorzaken, oplossingen en verdragen ter bestrijding van de illegale handel van cultureel erfgoed verscheen onlangs de digitale KIT Special Heritage & Illicit trade.

›››

Are we together? Museumwerk op Zanzibar

augustus 2005 -

Op 2 juli 2005 opende de president van Zanzibar twee nieuwe tentoonstellingen in het House of Wonders, het nationale museum van Zanzibar. Een verslag van dit internationale samenwerkingsproject.

›››

Drie locaties afgevoerd van Unesco- lijst bedreigd werelderfgoed

augustus 2005 -

Het Sangay Nationaal Park, Timboektoe en Butrint staan niet langer op de lijst van bedreigd werelderfgoed. Verbeteringen in de conservering hebben ertoe geleid dat ze van de lijst zijn afgevoerd.

›››

Heropening ‘House of Wonders Museum’ op Zanzibar

juli 2005 -

Het nationaal museum 'House of Wonders' in Stone Town, Zanzibar is 2 juli 2005 heropend. De opening is het sluitstuk van een internationaal samenwerkingsproject gericht op beheer en behoud van cultureel erfgoed. Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) speelde hierbij een belangrijke rol.

›››
photo

Prins Claus Fonds voor het eerst actief in Mongolië

juni 2005 -

De oude en rijke geschiedenis van Mongolië is te zien in het Nationale Museum van Mongoolse Geschiedenis in de hoofdstad. Voor de lokale bevolking, maar ook voor toeristen. Het Prins Claus Fonds ondersteunt het museum bij het actualiseren van de bezoekersinformatie.

›››

Virtual Hilltribe Museum

juni 2005 -

Nieuwe technologie voor voor het behoud van de traditionele cultuur van de bergvolken in Thailand.

›››
Virtual Hilltribe Museum

Wajangpoppen uitgeleend aan Jakarta

mei 2005 -

Het Wereldmuseum in Rotterdam heeft onlangs een bijzondere collectie wajangpoppen in langdurige bruikleen gegeven aan het Wajangmuseum in Jakarta.

›››
photo

Afromet

mei 2005 -

Geroofd Ethiopisch erfgoed.

›››
Afromet

Culturele noodhulp na de tsunami

maart 2005 -

Ruim twee maanden na de tsunami rond de Indische Oceaan is op veel plaatsen leven nog steeds weinig meer dan letterlijk overleven. Hulpverleners richten zich op het redden van levens, maar hoe krijgen die levens zo snel mogelijk weer zin? Al te vaak wordt cultuur vergeten als essentieel onderdeel van humanitaire noodhulp.

›››

Tin Moe mist de klank van het Burmees

maart 2005 -

'Cultuur is de erfenis van de mensen, onbreekbaar en voor de eeuwigheid ,' zegt de Burmese dichter Tin Moe.

›››
photo
Inhoud syndiceren