Cultureel erfgoed

Hoe Latijns-Amerika klassieke muziek naar eigen hand wist te zetten

februari 2005 -

In twee voormalige Jezuïeten-missieposten in zuidelijk Bolivia werden in 2001 vele duizenden partituren met barokmuziek ontdekt. De locale organisatie APAC heeft dat culturele erfgoed de afgelopen jaren met steun van onder meer het Prins Claus Fonds en de Stichting DOEN ontsloten. Afgelopen maandag was de Boliviaanse barok voor het eerst in het Amsterdamse Concertgebouw te horen.

›››
photo

De verzamelplaats van de Djinns

februari 2005 -

Elif Shafak schreef deze tekst in opdracht van Winternachten - internationaal literatuurfestival Den Haag, uitgesproken op vrijdagavond 21 januari 2005 in Theater aan het Spui in Den Haag, in een programma met Vonne van der Meer, en gespreksleider Joyce Roodnat.

›››

National commission on Culture: Ghana

februari 2005 -

Kunst, erfgoed en schieten met bierdopjes.

›››
Culture Ghana

De Bidesia dicht- en zangtraditie

January 2005 -

Deze maand gaat het onderzoeksproject Bidesia over Hindoestaanse migratiegeschiedenis en cultuur van start. De herinneringen en verhalen van Hindoestanen over migratie in noordelijk India, Suriname en Nederland staan centraal in deze eerste fase van het onderzoek.

›››

Internationaal project over Hindoestaanse cultuur start binnenkort

november 2004 -

Het onderzoeksproject Bidesia, over de migratiegeschiedenis en cultuur van Hindoestanen, gaat in januari 2005 van start. Dit is mogelijk dankzij een door HGIS toegekende overheidssubsidie van bijna 118.000 euro.

›››
photo

Restauratie moskee Marokko markeert eenjarig bestaan CER

oktober 2004 -

Op de eerste verjaardag van het Cultural Emergency Response (CER), op 24 september, kreeg de bevolking van Mestassa 25.000 euro om haar 14e-eeuwse moskee te restaureren.

›››
photo

Afrikaanse Unie erkent Kiswahili

augustus 2004 -

De Afrikaanse Unie (AU) heeft Kiswahili erkend als officiële taal. De Unie, waarbij 53 Afrikaanse landen zijn aangesloten, communiceerde tot nu toe in Arabisch, Frans, Engels en Portugees.

›››

Renovatie Nola Hatterman Instituut sluitstuk herstel Fort Zeelandia

juli 2004 -

Suriname krijgt bijna 112.000 euro uit het HGIS-cultuurbudget voor de restauratie van de houten officierswoning van het complex Fort Zeelandia in Paramaribo. Daarmee wordt ook een belangrijke instelling voor kunstonderwijs nieuw leven ingeblazen: het Nola Hatterman Instituut.

›››

World Heritage Tour

juni 2004 -

Panoramafoto's van locaties die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

›››
World heritage tour

Prins Claus Fonds ondersteunt opvoering I La Galigo in Indonesië

mei 2004 -

Het Prins Claus Fonds gaat de opvoeringen van de Indonesische muziektheaterproductie I La Galigo in Indonesië steunen vanwege het belang voor het culturele erfgoed van de bevolking van Sulawesi.

›››
Inhoud syndiceren