Cultuur en ethiek

De wereld op nomadische wijze in kaart brengen

augustus 2004 -

Claudia Fontes (Argentinië) bezocht het Australische forum South 1, en probeerde antwoord te krijgen op de vraag: wat is ‘het Zuiden?’ En nog moeilijker: waar ligt het precies?

›››

Human Development Report 2004 pleit voor culturele diversiteit

augustus 2004 -

Iedere burger moet zelf kunnen bepalen welke taal hij spreekt, welke godsdienst hij beoefent, en hoe hij zich kleedt. Dat is de boodschap van het Human Development Report 2004.

›››
image

Circus in Ethiopië voor straatkinderen en aidswezen

mei 2004 -

In Ethiopië is circus meer dan het vertoon van kunstjes. Straatkinderen en aidswezen worden getraind als artiest, en de liedjes gaan over zaken als aids en kinderrechten.

›››
photo

Lezing Okwui Enwezor op ECF-conferentie over geëngageerde kunst

april 2004 -

De European Cultural Foundation (ECF) organiseerde van 11 tot en 14 maart de conferentie Almost Real in Utrecht. Zo'n honderdvijftig bezoekers uit Europa en de rest van de wereld namen deel aan workshops en debatten over kunst en sociale veranderingen. Hart van de conferentie vormde de lezing van Okwui Enwezor getiteld The Artist as Producer in Times of Crisis.

›››

Kunstenaars vertellen over vrijheid en censuur

februari 2004 -

Op de themadag Claiming Artistic Freedom vertelden acht kunstenaars over hun situatie. HIVOS organiseerde de dag in samenwerking met het festival Winternachten.

›››

Internationale conferentie over sport en ontwikkeling

december 2003 -

In Amsterdam kwamen 140 mensen uit 45 landen bijeen om ervaringen uit te wisselen over sportprojecten als instrument voor duurzame ontwikkeling.

›››

Mysa

december 2003 -

Mathare Youth Sports Association (MYSA) zet zich in Nairobi, Kenia in om het leven van jongeren in sloppenwijken te verbeteren.

›››

Culturele boycot: nuttig of niet?

november 2003 -

Is een culturele boycot zinvol of werkt het juist averechts? Dat was de centrale vraag bij een paneldiscussie tijdens wereldmuziekbeurs WOMEX.

›››

Autoriteit Afrikaanse Gender Studies op Prins Claus Stoel

oktober 2003 -

De Nigeriaanse professor Amina Mama (1958) gaat in 2003/2004 de Prins Claus Stoel bekleden.

›››

Verworvenheden van de Tunesische vrouw

september 2003 -

Leïla Ben Ali, echtgenote van de Tuneschische president, opende in augustus de conferentie De Tunesische vrouw, partner met gelijke rechten.

›››
Inhoud syndiceren