Cultuur en ethiek

Cesária Évora VN-ambassadrice tegen honger

augustus 2003 -

De internationaal befaamde zangeres Cesária Évora uit Afrika is benoemd als voedselambassadrice van de Verenigde Naties.

›››

Oud-staatssecretaris van Onderwijs VS tegen censuur schoolboeken

juli 2003 -

In de Verenigde Staten wordt onderwijsmateriaal aan een strenge censuur onderworpen. Diane Ravitch, voormalig staatssecretaris van Onderwijs en gerenommeerd onderzoekster, beschrijft in haar boek De taalpolitie hoe de censuur werkt.

›››

Cultuur en waarden op anticorruptie-bijeenkomst

juni 2003 -

De elfde internationale conferentie tegen corruptie (IACC) in Seoul, Zuid-Korea, had dit jaar als motto 'Different cultures, common values'.

›››

Protest tegen Guggenheim in Rio de Janeiro

juni 2003 -

Armoedebestrijding is belangrijker dan kunst. Inwoners van Rio de Janeiro, Brazilië, verzetten zich tegen de komst van een Guggenheim-museum.

›››

Internationale Dag van de persvrijheid

juni 2003 -

Repressie van journalisten wordt vaak niet bestraft. Met de internationale Dag van de persvrijheid (World Press Freedom Day) van 3 mei jl. stond dit jaar in het teken van die straffeloosheid.

›››

Iraanse internetjournalist vrij, weblog in de ban

juni 2003 -

De Iraanse internetjournalist Sina Motallebi is voorlopig weer op vrije voeten. Eind april werd hij opgepakt, omdat hij met zijn 'culturele activiteiten' de nationale veiligheid in gevaar zou brengen.

›››

Actueel, archief 2001 - 2003

mei 2003 -

Artikelen gepubliceerd voor juni 2003 zijn nog steeds beschikbaar op de oude website.

›››
Inhoud syndiceren