Kunst en ontwikkeling

Cultuurfestival in Somaliland benadrukt vrijheid en tolerantie

juli 2009 -

In de autonome regio Somaliland, die grenst aan het onrustige Somalië, heeft eind juli het Mooge-cultuurfestival plaats.

›››

De frescopresident van Jogjakarta

juni 2009 -

De Indonesische kunstenaar Samuel Indratma werkt graag met oud ijzer, maar zijn eervolle bijnaam is 'de frescopresident' vanwege de muurschilderingen die hij met de bevolking van Jogjakarta maakt.

›››
image

Barokmuziek in de Amazone

juni 2009 -

Kinderen en jongeren uit de Indiaanse gemeenschappen in de Boliviaanse provincie Santa Cruz vormen sinds de jaren '90 met veel enthousiasme barokkoren- en orkesten. Dit alles als indirect gevolg van de vondst in de jaren '70 van duizenden partituren met Latijns-Amerikaanse barokmuziek.

›››
image

Een elektrische stoel van plastic flessen in het Venetië van het oerwoud

april 2009 -

De culturele organisatie La Restinga werkt sinds 2007 aan het project Crea Belén in de Peruaanse amazonestad Iquitos. Kinderen leren daar de complexe sociale problemen met creativiteit te lijf te gaan.

›››
image

Oproep tot actie bij EU-bijeenkomst over cultuur en ontwikkeling

april 2009 -

Scepsis en hoop kenmerken de Brussels Declaration, de slotverklaring van de internationale bijeenkomst Culture and creativity. Vectors for development.

›››
image

Kunst achter tralies in India

april 2009 -

Kavita Shivdasani, werkzaam als lerares 'normen en waarden' uit Mumbai, had twee jaar geleden een uniek idee om de Indiase realiteit binnen de muren van haar klas te brengen. Ze nam haar leerlingen mee naar de gevangenis.

›››
image

Kunstenaarsverblijf in oud Boliviaans slachthuiscomplex

april 2009 -

Een voormalig 19e-eeuws slachthuis in de Boliviaanse stad Cochabamba herbergt sinds 2005 een uniek megaproject: mARTadero – broedplaats van de kunsten.

›››
image

Oegandese literatuur heeft baat bij schrijfstersclub

maart 2009 -

Voor Femrite, Oeganda's vereniging van vrouwelijke auteurs, is een schrijfklas een uitgelezen middel om het literaire klimaat vanaf de basis te verbeteren.

›››
image

Kunstnijverheidsproject in El Salvador houdt bevolking binnenboord

februari 2009 -

Iedere dag verlaten naar schatting zevenhonderd Salvadoranen hun land, op zoek naar werk. Het Solidarity Crafts-programma probeert het tij te keren.

›››
image

Cambodjanen verwerken trauma's in kunst

november 2008 -

Metahouse in Phnomh Penh is een van de weinige kunstinstellingen in Cambodja die proberen om de Cambodjaanse bevolking via kunst te helpen bij de verwerking van hun traumatische verleden.

›››
Inhoud syndiceren