Kunst en ontwikkeling

Shakespeare in de sloppenwijken van Rio de Janeiro

april 2008 -

In La Rocinha, de grootste favela in Rio de Janeiro, is de liefde tussen Romeo en Julia onmogelijk omdat ze op heuvels wonen die in handen zijn van rivaliserende drugsbendes.

›››

Theatergoeroe Augusto Boal: "Als workshopleider ben ik slechts een instrument"

februari 2008 -

In 1975 schreef Augusto Boal zijn eerste boek Teatro del oprimido, vertaald als Theatre of the Oppressed. Onder die naam heeft zijn gedachtegoed wereldwijd navolging gekregen.

›››
photo

Hiphopper Fid Q: "Ik heb mijn zus aan aids zien sterven"

februari 2008 -

Met een hiphoptoer wil Music Mayday jongeren in Europa en Afrika bewust maken van de grootschalige aidsproblematiek in zuidelijk Afrika.

›››
photo

Theaterspektakel over vissers op het strand in Senegal

januari 2008 -

Theatre Embassy maakte op basis van het beroemde Nederlandse volksdrama Op hoop van zegen van Herman Heijermans een bewerking in Senegal over de arbeidsomstandigheden van vissers op het strand bij St. Louis. Regisseur Anna Rottier werkt ter plaatse sinds eind november 2007.

›››
photo

Indiaanse bevolking in Peru richt camera op eigen leven

januari 2008 -

Het Proyecto Amauta werkt vanuit het Centro Bartolomé de Las Casas in Cusco aan het stimuleren van de kennis over en het gebruik van audiovisuele middelen in de regio.

›››
photo

Colegio del Cuerpo: volwaardig alternatief voor Colombiaans danstalent

januari 2008 -

Jonge dansers uit Colombia hoeven niet meer naar het buitenland om zich professioneel te ontwikkelen. Nu is er een integrale en langdurige dansopleiding, die zich bovendien bekommert om de mentale ontwikkeling van de studenten.

›››
photo

Brood en kunst voor Nicaragua

januari 2008 -

De Europese paraplu-NGO Pan y Arte (brood en kunst) ondersteunde de laatste vijftien jaar diverse onafhankelijke projecten in Nicaragua.

›››

Theater & Ontwikkeling

December 2007 -

Het theater bloeit wereldwijd. Community art is een mondiale hype. Theater wordt gebruikt om boodschappen te verspreiden en voorlichting te geven. Maar theater mag gelukkig ook nog kunst zijn. Zes artikelen over de relatie tussen Theater en Ontwikkeling in drie continenten.

›››

Odak Onyango: "Theater maakt mensen mondiger"

December 2007 -

Het Keniaanse K-PAG maakt voorstellingen met een boodschap, zonder de kunst uit het oog te verliezen. Met Make love, make sense wil het gezelschap de bewustwording rond hiv vergroten.

›››

Introductie: theater zal altijd met ontwikkeling te maken hebben

november 2007 -

Henk Tjon, Surinames bekendste theatermaker, over identiteit, artistieke expressie en de postkoloniale erfenis.

›››
Inhoud syndiceren