Kunst en ontwikkeling

Meer Spaans begrip voor Afrika met Casa África

september 2007 -

Het culturele centrum Casa África in Las Palmas de Gran Canaria moet tegenwicht bieden aan de negatieve beeldvorming in Spanje rond vluchtelingen uit Afrika.

›››

Chileens jongerencircus verstevigt maatschappelijke binding

augustus 2007 -

Een opleiding bij Circo del Mundo ('Circus van de Wereld') geeft jongeren in Chili een beter toekomstperspectief.

›››

Pakistaanse moslims zingen tegen terreur

juli 2007 -

De 45-jarige Waseem Mahmood, een Pakistaanse mediaconsulent die in Groot-Brittannië woont, heeft acht Pakistaanse popsterren kunnen overtuigen om mee te werken aan het vredeslied "Dit zijn wij niet" ("Yeh Hum Naheen"). Het liedje veroordeelt het terrorisme en zegt dat moslims terreur niet steunen.

›››

ISH Institute geopend in India

juli 2007 -

ISH is een Amsterdams gezelschap dat skate, breakdance, hiphop en dans combineert tot een nieuwe vorm van theater. Eind juni 2007 werd in Bangalore in India, onder de naam W-ISH, het ISH Institute geopend.

›››

Symposium Kunst en Sociale Verandering in Santa Cruz

juni 2007 -

Red LA para la Transformación Social, het Latijns-Amerikaans Netwerk voor Sociale Verandering, organiseerde tijdens het zesde Theaterfestival van Santa Cruz (Bolivia), dat in april 2007 werd gehouden, een symposium over de strategieën die kunstinstellingen kunnen gebruiken om meer invloed op sociale ontwikkelingen uit te oefenen.

›››

Kunst is geen pakezel voor goede bedoelingen

mei 2007 -

Mensen hebben de onbedwingbare neiging te zingen, verhalen te vertellen of op te schrijven, hun fantasie in beelden om te zetten, en hun belevenissen of gevoelens te dramatiseren. Joost Smiers over "Cultuur en Ontwikkeling"

›››

Hivos Cinema Unlimited Award

april 2007 -

Ontwikkelingorganisatie Hivos heeft een filmprijs in het leven geroepen: de Hivos Cinema Unlimited Award.

›››
photo

Runa bundelt culturele krachten in Peru

april 2007 -

In Loreto, een geïsoleerde streek in de Amazone, ontwikkelt de Peruaanse organisatie Runa een interactief cultuurbeleid.

›››

Kunst en cultuur in Argentijnse sloppenwijk

februari 2007 -

Odisea20, opgericht in 2005, is een breed cultureel project in de grootste sloppenwijk van Buenos Aires, Villa20/Lugano. Doel van dit project is het bieden van een artistiek platform aan de bewoners.

›››

Theatergroep Malayerba uit Ecuador wil dicht bij de mensen staan

december 2006 -

Al bijna dertig jaar is theatergroep Malayerba uit Ecuador actief. Met hun voorstelling Tirenle Tierra stellen zij man-vrouwrelaties en huiselijk geweld aan de orde.

›››
Inhoud syndiceren