Kunst en ontwikkeling

'Vrouwen en ontwikkeling': workshop voor kunstenaars uit Ghana en Ethiopië

december 2006 -

De Foundation for Contemporary Art richt zich op het promoten en ontwikkelen van eigentijdse kunst in en buiten Ghana. In november 2006 organiseerde de Foundation in samenwerking met de Alliance Française en de Franse Ambassade in Accra een workshop voor kunstenaars uit Ghana en Ethiopië.

›››

Peruviaanse theatergroep LOT en de chaos in de wereld

november 2006 -

Grenzen verkennen en licht werpen op de maatschappelijke chaos van deze tijd, dat zijn de doelstellingen van La Otra Orilla (LOT). Het Peruviaanse multidisciplinaire theater-gezelschap maakt hiermee sinds kort internationaal furore.

›››

"Community art is een internationale hype"

november 2006 -

"Community art vindt vaak zijn oorsprong in maatschappelijke onvrede en de wil om daar iets aan te doen." Initiatiefnemer Eugene van Erven over het community theater festival 'Kunst in mijn buurt', dat plaatsvindt van 23 tot en met 26 november in Utrecht.

›››
photo

Theatre Day Productions stimuleert jongeren in Gaza

oktober 2006 -

Al tien jaar maakt Theatre Day Productions theater in de Gaza-strook. De staf is van Amerikaanse, Palestijnse en Nederlandse afkomst en houdt zich met veel Palestijnse vrijwilligers bezig met een professionele theateropleiding voor jongeren vanaf 18 jaar en maakt voorstellingen voor kinderen en jongeren.

›››

Glaswerkplaats in Kenia: scheppingsdrang en werkvoorziening

augustus 2006 -

In de glaswerkplaats van Kitengela werkt de Nederlandse vormgever Arnout Visser met lokale glasblazers aan zijn project Bushglass. Het gemaakte gebruiksglas wordt in Kenia en Europa tentoongesteld en verkocht.

›››
photo

Art Studio in Macedonië leidt jonge schilders op

augustus 2006 -

In de Balkan zijn de laatste jaren vele kleinschalige kunstenaars-initiatieven van de grond gekomen, waaronder de NGO Art Studio in de Macedonische hoofdstad Skopje.

›››
image

São Tomé en Principe als culturele hub

juli 2006 -

Elk zichzelf respecterend land lijkt tegenwoordig een eigen kunstbiënnale te hebben. Zo ook São Tomé en Principe, een Afrikaanse eilandengroep voor de kust van Nigeria. Onder het motto 'van slavenpost tot culturele hub' tracht de organisatie van de kunstmanifestatie te laten zien dat cultuur kan bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

›››

10 years Prince Claus Fund: Culture is not a luxury

June 2006 -

The Prince Claus Fund, platform for intercultural exchange, celebrates its 10th anniversary this year. Eleven people from the extensive network of the Fund explain why culture is not a luxury. Also, a speech on the topic of Culture and Development by Prince Claus, the inspirator of the Fund, is included in this special edition of the Power of Culture.

›››

Theatre Embassy: theater en samenlevingsopbouw

juni 2006 -

"Spel en theater zijn nauw verbonden met het proces van culturele ontwikkeling," aldus Beredith Danse van Theatre Embassy. "Versterking van de identiteit van de mens staat bij ons hoog in het vaandel. Daarbij gebruiken we kunstenaars en educatieve theaterorganisaties uit het Noorden en het Zuiden."

›››
photo

Jonge kunstenaars in Moldavië

april 2006 -

In de Moldavische hoofdstad Chisinau staat galerie AoRTa, het enige centrum voor moderne kunst dat het land rijk is. De Nederlandse fotograaf Ron Sluik en kunsthistorica Irina Grabovan zijn de curatoren. In oktober 2005 hebben zij, in opdracht van de Pedagogische Universiteit van Chisinau, een lesprogramma opgezet voor jonge beeldend kunstenaars.

›››
image
Inhoud syndiceren