Kunst en ontwikkeling

Nieuw centrum voor podiumkunsten in Zuid-Indiaas dorp

april 2006 -

Tussen de palmbomen van Punjarasantankal, een dorp in het zuiden van India, is een gloednieuw gebouw verrezen. Het is het nieuwe centrum voor podiumkunsten, de Kuttu Kalai Kudam, feestelijk geopend op 26 maart 2006. Hier wordt de traditie van Kattaikkuttu doorgegeven, muziektheater uit Tamil Nadu.

›››
photo

Crear Vale la Pena: Kiel leert van Buenos Aires

februari 2006 -

De Argentijnse organisatie Crear Vale la Pena werkt sinds 1993 met jongeren uit achterstandswijken in Buenos Aires aan een betere toekomst door middel van kunst- en cultuurprojecten. Inmiddels bestaat er een uitwisselings-verband met de Duitse stad Kiel.

›››
Crear Vale La Pena

Afrikaanse dansers op de pleinen van Montevideo

december 2005 -

In Uruguay vond van 11 tot en met 21 november 2005 voor de derde keer het internationale dansfestival Montevideo Sitiada plaats. Het festival biedt niet alleen een platform aan dansers afkomstig uit Latijns-Amerika, maar ook uit Afrika en Europa. Met optredens op straten en pleinen bereiken de dansers een breed publiek.

›››
Affiche Montevideo

Ivaldo Bertazzo over dansen met jongeren

november 2005 -

De Braziliaanse choreograaf Ivaldo Bertazzo selecteert jonge mensen voor dansprojecten. Enkele jaren geleden richtte hij in São Paulo een eigen opleidingscentrum op. "Mijn doelen gaan verder dan puur artistieke," zegt de gerenommeerde choreograaf in een interview.

›››
photo

Spiny Babbler Museum

november 2005 -

Mooie en degelijke Nepalese kunstsite.

›››
Spiny Babbler

Restauratie historische officierswoning in Paramaribo krijgt mogelijk vervolg

november 2005 -

Het Nola Hatterman Instituut (NHI) in Paramaribo is op 24 oktober feestelijk heropend. Kansarme jongeren hebben de historische huisvesting van deze kunstinstelling onder vakkundige begeleiding gerestaureerd. Er wordt al gesproken over een vervolgproject op korte termijn.

›››

Prins Claus Prijs 2005 voor Zuid-Afrikaanse cartoonist Zapiro

oktober 2005 -

Op woensdag 7 december a.s. ontvangt de Zuid-Afrikaanse cartoonist Zapiro, alias Jonathan Shapiro (1958, Zuid-Afrika) de Prins Claus prijs.

›››
image

Braziliaanse topchoreograaf voor het eerst naar Nederland

oktober 2005 -

Hij is choreograaf en weldoener, maar eigenlijk ook een soort tovenaar. Al tientallen jaren reist Ivaldo Bertazzo de wereld rond om dansprojecten uit te voeren met kansarme jongeren.

›››
photo

Brits rapport over de rol van kunst en cultuur bij integratie

augustus 2005 -

Onder de titel A Sense of Belonging heeft de Britse organisatie Creative Exchange een rapport en een dvd uitgebracht over de rol van kunst en cultuur bij de integratie van vluchtelingen en asielzoekers in Groot-Brittannië.

›››

Shima, 8 jaar, een film van Out of Focus

juni 2005 -

Shima verkoopt bloemen in Dhaka, Bangladesh. Haar leven werd gefilmd door Rabeya, Sopna en Radon, drie kinderen van de Out of Focus-groep.

›››
photo
Inhoud syndiceren