Kunst en ontwikkeling

Videoworkshop in Marokko geeft mensen kijk op zichzelf

mei 2004 -

Hoe beïnvloeden de nieuwe media de eigentijdse Marokkaanse beeldende kunst? En hoe kan deze kunst een rol spelen in sociale verandering in de maatschappij? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor de Media Art Workshop die van 12 tot 24 april 2004 plaatsvond in het Institut Français in Agadir, Marokko.

›››

Circus in Ethiopië voor straatkinderen en aidswezen

mei 2004 -

In Ethiopië is circus meer dan het vertoon van kunstjes. Straatkinderen en aidswezen worden getraind als artiest, en de liedjes gaan over zaken als aids en kinderrechten.

›››
photo

Kunst over 'bagage die je niet wil inchecken' op World Social Forum

februari 2004 -

Met de tentoonstelling Cabin Baggage protesteerden kunstenaars in januari tijdens het World Social Forum in India tegen de hernieuwde discriminatie sinds de aanslagen van 11 september 2001.

›››

Braziliaans kunstnijverheids-project winnaar Development Marketplace 2003

januari 2004 -

Ondernemers uit Brazilië willen nu de planten in het regenwoud gebruiken voor het maken en verven van decoratief papier. Het project zorgt voor werkgelegenheid, ondersteunt biodiversiteit en beschermt het regenwoud.

›››

Cultuur als wapen tegen AIDS

december 2003 -

Theater, soap opera's en muziek blijken doeltreffende middelen in Afrikaanse landen om jongeren voor te lichten over HIV/AIDS.

›››

Uitreiking Sharjahprijs voor Arabische cultuur

oktober 2003 -

De Marokkaanse schrijver Ben Salem Himmich en de Bosnische professor Esad Durakovic ontvingen de door Unesco ingestelde Sharjahprijs voor Arabische cultuur.

›››

PULSE: kunstenaars in sociale projecten

september 2003 -

Het Zuid-Afrikaanse collectief PULSE heeft acht kunstenaars uitgenodigd deel te nemen aan Hive, een project voor aidsslachtoffers.

›››

Braziliaanse meisjes leren met foto’s en video’s taboes doorbreken

september 2003 -

Door hun leefomgeving in beeld te brengen, gaan meisjes nadenken over de rolpatronen waarmee ze zijn opgegroeid. Dat is het idee achter een nieuw initiatief.

›››

Next 5 Minutes verbindt kunst en politiek

September 2003 -

Het festival Next 5 Minutes, van 11 tot 14 september in De Balie in Amsterdam, begeeft zich voortdurend op het
raakvlak van kunst/cultuur, ontwikkeling, activisme en mediatechnologie.

›››

Met hiphop bouwen aan de toekomst van Colombia

augustus 2003 -

Eind juli werd in het centrum van Bogotá de hiphopschool Enlace officieel aan het publiek gepresenteerd. Workshops bieden Colombiaanse jongeren een uitweg uit armoede en sociale problemen.

›››
Inhoud syndiceren