Kunst wereldwijd

João

november 2009 -

Uit de nieuwe publicatie Compassion and Solidarity: A bilingual anthology of Indonesian Writing, het korte verhaal João, van de Indonesiche schrijver en psycholoog Nelden Djakababa.

›››

Field Lines

november 2009 -

Uit de nieuwe publicatie Compassion and Solidarity: A bilingual anthology of Indonesian Writing, het gedicht Field Lines van Esha Tegar Putra, dichter en journalist uit Sumatra.

›››

Compassion and Solidarity: A bilingual anthology of Indonesian Writing

november 2009 -

Deze bloemlezing bevat bijdragen van twintig Indonesische schrijvers die te gast waren op het Ubud Writers & Readers Festival (UWRF) in 2009.

›››

Simón Veléz: revolutie in bamboe

november 2009 -

De Colombiaanse architect werd wereldberoemd met zijn veertien meter hoge bamboeconstructie voor de Wereldtentoonstelling in Duitsland in 2000. In september 2009 kreeg hij de Prins Claus Prijs toegekend.

›››
image

Petina Gappah: "Humor is mijn persoonlijke wapen"

november 2009 -

De Zimbabwaanse schrijfster Petina Gappah is in 2009 internationaal doorgebroken met haar debuut Elegy for Easterly. Een rol als spreekbuis voor Afrika ziet zij voor zichzelf echter niet weggelegd.

›››
image

Baaba Maal: "Afrikaanse muziek meer dan roffelende mannen"

november 2009 -

De Senegalese zanger wil met zijn nieuwe cd Television aansluiting vinden bij de hedendaagse popmuziekliefhebber en vooroordelen over de muziek van zijn continent bestrijden.

›››
image

Curaçaose Zanger Oswin Chin Behilia: "We worden onder curatele gesteld"

november 2009 -

Na een zangcarrière, een talkshow en een loopbaan in de politiek hield hij het bijna voor gezien, maar Chin zet zich nog steeds in voor Curaçao.

›››
image

Indringende beelden verdwenen kinderen bij Ilán Lieberman

oktober 2009 -

Al sinds zijn vroegste jeugd is de Mexicaanse kunstenaar in de ban van het thema van de verdwenen kinderen. Met zijn uiterst gedetaileerde pentekeningen - naar opsporingsberichten - probeert hij een moment van identificatie tussen de toeschouwer en het verloren kind teweeg te brengen.

›››

Het historisch engagement van Heri Dono

oktober 2009 -

Met ingesponnen engelen, brallende politici en flakkerende grafbeelden levert Dono commentaar op de situatie in zijn land, maar ook op een gedeeld Nederlands-Indonesisch verleden.

›››
image

Indiase dj's willen wereldwijd

oktober 2009 -

De woorden 'Indiase dj'' gaan meestal vergezeld van verzoekjes om populaire Bollywood-liedjes, of een remix daarvan. Maar nu is er een aanstormende generatie Indiase dj's die met elektronische dance het stereotiepe beeld te lijf gaat.

›››
image
Inhoud syndiceren