Kunst wereldwijd

Veel variatie bij tentoonstelling Palestijnse kunst

oktober 2009 -

De tentoonstelling Palestine: la création dans tous ses états in het Institut du Monde Arabe in Parijs geeft een beeld van een gevarieerde en ontwikkelde kunstscene.

›››
image

"Literatuur moet wonden helen in Oost-Timor"

oktober 2009 -

Schrijver, vertaler en activist  Abe Barreto Soares is vastbesloten de literatuur uit zijn land met alle technologische middelen die hem ter beschikking staan op de kaart te zetten. 

›››
image

Soedanees theater over geweld en verantwoordelijkheid

oktober 2009 -

Wat te doen als je 309 jaar in een grot geslapen hebt en dan plotseling wakker wordt? Het overkomt de personages in Walid Al Alphy's toneelstuk People of the cave, dat onlangs in de Rotterdamse schouwburg werd opgevoerd.

›››
image

Nieuw Oost-Afrikaans popgeluid smaakt naar hiphop en r&b

september 2009 -

De muziekscene in Nairobi kreeg een nieuwe impuls door de komst van het Penya-platenlabel en de bijbehorende opnamestudio naar een van de achterstandswijken. Het resultaat is binnenkort in Nederland te beluisteren.

›››
image

Verlossers en patsers

augustus 2009 -

Tot 2003 was het werk van de Zimbabwaanse kunstenaar Kudzanai 'Kudzi' Chiurai (Harare, 1981) apolitiek. Inmiddels is dat anders.

›››
image

Tenzin Tsundue dicht voor de vrijheid

augustus 2009 -

Met zijn gedichten, essays en korte verhalen verwoordt de Tibetaanse dichteractivist de verontwaardiging bij de Tibetaanse vluchtelingen in India over de situatie in hun vaderland.

›››
image

Syrische kunstenaars koesteren culturele achtergrond

augustus 2009 -

Waar jonge kunstenaars uit naburige landen vaak de aandacht op zich vestigen door de woestheid waarmee ze tradities van zich af willen werpen, lijken Syrische kunstenaars zich op hun gemak te voelen bij hun culturele achtergrond.

›››
image

Dansfestival Senegal schuwt controverse niet

augustus 2009 -

Als artistiek directeur van Duo Solo Danse nam Alioune Diagne het risico om in de voormalige hoofdstad van Frans West-Afrika, Saint Louis, een ambitieus regionaal hedendaagse-dansspektakel op te zetten.

›››
image

Mongoolse punkzanger maakt ommezwaai naar volksmuziek

augustus 2009 -

Van punkmuzikant tot neo-traditionalistische liedvertolker is een radicale ommezwaai. Vooral als het om een jonge Chinees van Mongoolse afkomst uit Bejing gaat.

›››
image

Chinees danstheater schrijft nieuwe geschiedenis Culturele Revolutie

juli 2009 -

Het gezelschap Living Dance Studio uit Beijing combineert documentaire en dans op een wijze die voor China heel bijzonder is.

›››
Inhoud syndiceren