Kunst wereldwijd

Brett Bailey: "Ik wil mensen bestoken met verhalen"

juli 2009 -

De Zuid-Afrikaanse theatermaker Brett Bailey beschouwt zichzelf als een verteller die de grote theaterklassieken brengt tegen een Afrikaanse achtergrond.

›››

Afgekeurde afdrukken en beschimmelde videobanden

juli 2009 -

SUSPECT is een groeiend internationaal kunstcollectief dat de subtiele schoonheid wil blootleggen van alledaagse objecten. Onlangs opende het zijn eerste tentoonstelling in Mumbai.

›››
image

Cubaanse kunst en geschiedenis in Groningen

juli 2009 -

Slavernij, revolutie en isolement zijn de thema's van de grote Cuba-expositie in het Groninger Museum. De tentoonstelling beslaat de periode 1868-heden, maar er is vooral veel aandacht voor de jaren na de machtsovername door Fidel Castro.

›››
image

Braziliaanse kunst verrast in Rotterdam

juni 2009 -

Drie Rotterdamse kunstinstellingen laten het publiek kennismaken met jonge Braziliaanse kunstenaars, architecten, fotografen en ontwerpers.

›››
image

Explosieve groei Syrische kunstscene

juni 2009 -

Gedurende de laatste twee jaar hebben Syrische kunstenaars en galeries aansluiting gevonden bij de avant-garde in het Midden-Oosten, die zich langzamerhand ook internationaal begint te profileren.

›››
image

Amazones van de drumkunst

juni 2009 -

Voor de Kracht van Cultuur maakte schrijver Koulsy Lamko een persoonlijk, literair portret van de Rwandese vrouwendrumgroep Ingoma Nsyha. 

›››

De frescopresident van Jogjakarta

juni 2009 -

De Indonesische kunstenaar Samuel Indratma werkt graag met oud ijzer, maar zijn eervolle bijnaam is 'de frescopresident' vanwege de muurschilderingen die hij met de bevolking van Jogjakarta maakt.

›››
image

Sotigui Kouyaté: optimistische icoon van Afrikaans theater

juni 2009 -

De Malinese acteur, die onlangs twee keer werd onderscheiden, is vastbesloten West-Afrika van een theaterinfrastructuur te voorzien.

›››

Kartondruk populair in Namibië en daarbuiten

juni 2009 -

Karton is voor Namibische grafische kunstenaars wat steen is voor Zimbabwaanse beeldhouwers. Ooit door de hoge prijs van linoleum uit nood geboren, heeft de kartondruk zich tot een krachtige kunstvorm ontwikkeld.

›››
image

Vervreemdende en indringende filmexperimenten uit India

mei 2009 -

Tijdens het Indy India- filmprogramma, in april 2009 in Den Haag, waren zeldzame, onafhankelijk van Bollywood geproduceerde films te zien. Shai Heredia stelde het programma samen.

›››
image
Inhoud syndiceren