Kunst wereldwijd

Nieuwe generatie Boliviaanse kunstenaars laat bravoure zien

mei 2009 -

'La Paz Ibero-Amerikaanse Culturele Hoofdstad 2009' betekent een forse impuls voor kunstgenres die in Bolivia doorgaans weinig aan bod komen.

›››
image

Aftrap voor regionaal dansnetwerk tijdens Arabisch Dansplatform

mei 2009 -

In de Arabische regio is de aandacht voor hedendaagse dans de afgelopen jaren in hoog tempo toegenomen. Hoog tijd dus  voor  van een netwerk van choreografen en dansers, vond men in april 2009 in Beiroet.

›››
image

Muziekklimaat Ethiopië bloeit op

mei 2009 -

Neemt Ethiopië de toonaangevende rol van Mali over als het gaat om bruisend nieuw muziektalent? Dat is vooralsnog onwaarschijnlijk, maar de enorme opleving van de muziekindustrie in Ethiopië is opvallend.

›››
image

Bijzondere filmpremière in Peruaanse sloppenwijk

april 2009 -

De Peruaans-Spaanse film La Teta Asustada, winnaar van de Gouden Beer tijdens de Berlinale 2009, beleefde een opmerkelijke première. De film werd voor het eerst aan het Peruaanse publiek vertoond in de sloppenwijk Manchay, waar hij grotendeels met lokale acteurs is opgenomen.

›››
image

Christopher Cozier: "Mijn schetsboekjes zijn mijn atelier geworden"

maart 2009 -

Het werk van de Trinidadse beeldend kunstenaar, redacteur en onderzoeker Christopher Cozier kenmerkt zich door een sterk engagement met de postkoloniale Cariben.

›››
image

Akram Zataari: "Verzamelen is een kunstvorm"

maart 2009 -

De Libanese videokunstenaar, curator en fotograaf  Akram Zaatari is ook een 'archive artist', want hij beschouwt verzamelen als een kunstvorm. De oude foto's die hij laat zien verschillen sterk van de beelden die we doorgaans uit het Midden-Oosten krijgen. Onlangs was Zaatari te gast bij The Human Body Special, in het kader van het programma Café Mediterranée in Amsterdam.

›››
image

Syrisch theater onderzoekt man-vrouwverhouding

februari 2009 -

"Ons werk focust op de sociale rituelen en religieuze ceremoniën in de Arabische maatschappij, vooral op de specifieke rol die de man toekomt en die van een vrouw wordt verwacht", zegt Noura Murad van de Syrische Leish Troupe.

›››

Performancekunstenaar Rabih Mroue en de definitie van geschiedenis

februari 2009 -

Hoe creëer je uit de chaos aan gebeurtenissen één wereldbeeld? Dat is een van de vragen die de Libanese kunstenaar zichzelf en het publiek tijdens zijn optreden stelt.

›››

Festival sur le Niger in Mali: een echt volksfeest

februari 2009 -

Iedereen in Segou kan meegenieten van het festival, dat niet alleen een culturele maar ook een economische doelstelling heeft.

›››

José Eduardo Agualusa: "Behalve schrijvers zijn we ook altijd vertalers"

januari 2009 -

Volgens de Angolese schrijver staat identiteit altijd centraal in moderne literatuur van jonge landen.

›››
Inhoud syndiceren