Media

Moeizaam debuut voor Keniaanse televisiepoppensatire

juni 2009 -

Het klimaat voor satire is momenteel ongunstig in Kenia, en ook de kersverse XYZ-Show lijkt daaraan ten prooi te vallen.

›››

Nieuwe generatie Boliviaanse kunstenaars laat bravoure zien

mei 2009 -

'La Paz Ibero-Amerikaanse Culturele Hoofdstad 2009' betekent een forse impuls voor kunstgenres die in Bolivia doorgaans weinig aan bod komen.

›››
image

Kamran Ashtari: "Internet is Irans enige publieke forum"

april 2009 -

Bieden satelliettelevisie, internet en digitale film in een land als Iran een mogelijkheid om aan censuur te ontsnappen? Deze vraag dringt zich op bij het zien van de Iraanse documentaire Head Wind.

›››

Zimbabwe in Pictures

april 2009 -

Zimbabwe in Pictures is een blog dat een bijdrage levert aan de onafhankelijke nieuwsvoorziening vanuit Zimbabwe. Hoofdredacteur/uitgever Chris Kabwato gaat in op de achtergronden en doelstellingen van het e-zine.

›››

Nigeriaanse filmprijzen winnen aan belang in heel Afrika

april 2009 -

De Africa Movie Academy Awards werden in 2005 ingesteld ten behoeve van de Nigeriaanse film. Langzamerhand wordt het echter een gebeuren voor het gehele continent, nu er plannen zijn voor een filmfonds dat de Afrikaanse cinema in leven moet houden.

›››

Fake: fabels, feiten en fictie

december 2008 -

Fake is het thema van de komende editie van het literaire festival Winternachten in Den Haag. Schrijvers zijn meesters in het manipuleren van de werkelijkheid. Ze gebruiken het dagelijks leven en de geschiedenis om hun eigen verhaal te vertellen en het verhaal achter de werkelijkheid te zoeken.

›››

Binyavanga Wainaina: Hoe schrijf je over Afrika?

december 2008 -

De Keniaanse schrijver Binyavanga Wainaina probeert soms tegen de klippen op het traditionele beeld over Afrika in de media bij te stellen. In een van zijn bekendste essays, How to write about Africa, veegt hij de vloer aan met alle clichés die er over Afrika bestaan.

›››

Vrouwelijke blik en zoete thee op Palestijns filmfestival

december 2008 -

Het enige jaarlijkse festival in de Arabische wereld voor vrouwelijke filmmakers trekt minder bezoekers dan de organisatoren hoopten.

›››

ISIM Review

november 2008 -

ISIM Review, herfst 2008 heeft als thema: 'Arts, Culture, Place'.

›››

'Het Kilimanjaro Film Institute legt de nadruk op ondernemingsgeest'

oktober 2008 -

De markt voor film en televisie groeit in Kenia. Er is daarom behoefte aan geschoolde cameramensen, scenarioschrijvers en editors.

›››
Inhoud syndiceren