Media

Blank Noise: blog tegen seksueel geweld in India

oktober 2008 -

In India wordt het ongewenst seksueel benaderen van vrouwen in de openbare ruimte onschuldig omschreven als eve-teasing. Kunstenaar Jasmeen Patheja ergert zich aan dit eufemisme en bindt al jaren de strijd aan met het verschijnsel.

›››
image

Donald Mugisha: 'Digitale camera zorgt voor een revolutie in de filmwereld'

september 2008 -

Voor de Oegandese filmmaker biedt de digitale filmtechniek niet alleen financiële voordelen; hij heeft ook een geheel nieuwe filmstijl voortgebracht.

›››

Surprising Africa - Cross media storytelling

september 2008 -

Meer weten over de stand van zaken van cross media in verschillende Afrikaanse landen? Bezoek de conferentiespecial Surprising Africa tijdens de derde editie van het kennis- netwerk- en cultuurevenement Picnic.

›››

Virtuele galerie voor Palestijnse kunstenaars

juli 2008 -

Een online tentoonstelling en een daaraan verbonden onderwijsproject maken het werk van Palestijnse kunstenaars op meerdere niveaus toegankelijk.

›››
foto

Binyavanga Wainaina: 'Wij willen de wereld laten zien hoe we onszelf zien'

juli 2008 -

De Keniaanse schrijver en oprichter van het tijdschrift Kwani probeert soms tegen de klippen op het traditionele beeld over Afrika in de media bij te stellen.

›››
foto

Picha

juli 2008 -

Het gaat goed met de stripkunst in Afrika. Van Marokko tot Zuid-Afrika zijn striptekenaars actief. Een uniek overzicht van de Afrikaanse stripkunst, met een database van 140 striptekenaars uit alle Afrikaanse landen, is sinds kort online te zien.

›››
foto

Film ondersteunt emancipatie Quilombolas in Brazilië

mei 2008 -

De Braziliaanse documentairemaker Felipe Peres Calheiros filmde een unieke reis van een groep afstammelingen van gevluchte slaven.

›››

Radio voor en door Indiase dorpelingen

mei 2008 -

Gajendra Rana begon ooit als zanger op dorpsfeestjes en maakt nu zijn eigen albums. Rana's talent kreeg een podium door de Henval Vani Community Radio, waar jongeren tussen de 18 en 35 uit 18 dorpen in de regio Uttarakhand bij betrokken zijn.

›››

Kritiek als bouwsteen voor Oegandese filmcultuur

mei 2008 -

Tijdens het Amakula filmfestival in Oeganda vinden er recensieworkshops plaats voor journalisten. Doel is het van binnenuit stimuleren van de filmcultuur.

›››

Nasrin Alavi vestigt hoop op Iraanse blogosfeer

april 2008 -

Als je Nasrin Alavi, schrijfster van het blogboek Wij zijn Iran, mag geloven dan zal de volgende revolutie in Iran worden ontketend door de blogscene.

›››
Inhoud syndiceren