Media

Moslimfilmfestival in Tatarstan breed gedragen

oktober 2007 -

Het Golden Minbar-festival, dat in september 2007 in Kazan werd gehouden, bood een cinematografische dwarsdoorsnede van de moslimwereld.

›››

Beelden van extase en verstilling bij Act of Faith

oktober 2007 -

Fotografen van over de hele wereld geven hun visie op het thema religie.

›››
photo

Imagine Africa: nieuwe Afrikaanse verbeeldingskracht

augustus 2007 -

De Imagine Africa-campagne draagt bij aan de productie en communicatie van de Afrikaanse kunsten, de creatieve sector en het Afrikaanse denken.

›››
image

Overzichtstentoonstelling recente Latijns-Amerikaanse videokunst

juli 2007 -

De reizende tentoonstelling Videografías Invisibles deed in juni 2007 Lima (Peru) aan. Een gesprek met een van de curatoren: José-Carlos Mariátegui.

›››
foto

Aina zet media en cultuur in bij ontwikkeling en wederopbouw

juni 2007 -

Fotograaf Reza Deghati wil met zijn non-gouvernementele organisatie Aina een bijdrage leveren aan culturele wederopbouw in (voormalige) conflictgebieden als Afghanistan en Sri Lanka. Hij doet dit onder meer door journalisten op te leiden en tijdschriften op te richten.

›››

Chinees alternatief documentairefestival zet door

juni 2007 -

In Yunnan, Zuid-China, werd in april 2007 voor de derde maal Yunfest gehouden: een internationaal documentairefestival dat een platform biedt voor de groeiende onafhankelijke documentairewereld.

›››
foto

Radio in Ecuador: participatie en pluriformiteit

juni 2007 -

Volksradio's spelen in Latijns-Amerika een stimulerende rol in Indiaanse emancipatieprocessen. ALER, de Latijns-Amerikaanse Vereniging voor Radio-onderwijs in Quito, stelt via een netwerk van correspondenten en lokale radiostations culturele, informatieve en gelegenheidsprogramma's samen die via de satelliet over het gehele continent worden verspreid.

›››

Zwaartepunt op globalisering en migratie bij Amakula Kampala International Film Festival

mei 2007 -

Travels, Transit is het thema van de vierde editie van het Amakula Kampala International Film Festival, dat van 3-13 mei 2007 plaatsvindt in het nationale theater van Oeganda en in dertig videozalen in de buurt van Kampala.

›››
image

Het Audiovisuele Universum van Indiaanse Volken

mei 2007 -

Wie denkt dat Indianen in Latijns Amerika nog geloven dat een foto hun ziel wegneemt of hard weglopen voor een videocamera heeft het mis. Sinds de eerste antropologische en artistieke experimenten in de jaren zeventig en tachtig is er op dit continent een heuse Indiaanse film- en videoproductie ontstaan.

›››

Nieuw portal op het web: Culture for Development

april 2007 -

Culture for Development is een van de nieuwe portals op de website van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Het biedt toegang tot documenten, nieuwsbrieven, electronische tijdschriften, discussiegroepen en andere internetbronnen op het gebied van cultuur in of in relatie met ontwikkelingslanden.

›››
Inhoud syndiceren