Media

Nieuwe dichtbundel van Christopher Magadza op Poetry International Web

mei 2006 -

Op Poetry International Web, het mondiale forum voor dichtkunst, is onlangs een complete bundel gepubliceerd van Christopher Magadza uit Zimbabwe.

›››

Spotprenten moeten aanzetten tot denken

maart 2006 -

De Indiase cartoonist Sharad Sharma over de controversiële spotprenten uit Denemarken: "Slechts twee van de tien spotprenten zetten het publiek aan het denken, zijn grappig en tegelijkertijd controversieel."

›››

CinemAsia Film Festival trekt jong en breed publiek

maart 2006 -

Het CinemAsia Film Festival is opvallend populair onder Nederlandse jongeren van Aziatische afkomst, die vooral actief zijn binnen hun eigen gesloten circuit en moeilijk bereikbaar.

›››
still

In de ban van Nollywood

februari 2006 -

Hollywood en Bollywood krijgen concurrentie van het Nigeriaanse Nollywood. De Nigeriaanse filmindustrie produceert jaarlijks zo’n duizend speelfilms met budgetten van vaak nog geen 10.000 euro per film.

›››

Positieve reacties van Israëliërs én Palestijnen op Paradise Now

februari 2006 -

De film Paradise Now toont de laatste 24 uur uit het leven van twee jonge Palestijnen die een zelfmoordcommando 'mogen' uitvoeren én hun worsteling over de rechtvaardiging ervan.

›››
Paradise Now

Afshin Ellian: Stop capitulatie voor bedreiging

februari 2006 -

In opdracht van Winternachten – internationaal literatuurfestival Den Haag, schreven Breyten Breytenbach en Afshin Ellian beiden een essay rond het thema ‘Helden van de Geest’.

›››

Leven in Oost-Europese grensstreken

januari 2006 -

In het project Zona onderzoeken jonge journalisten wat de toetreding van de tien nieuwe lidstaten tot de EU in 2004 betekent voor het dagelijkse leven van mensen die dicht bij grenzen leven in de Baltische staten en landen als Polen, Wit-Rusland, Oekraïne en Moldavië.

›››
photo: Jan Brykczynski

Nigeriaanse radiosoap met maatschappelijke boodschap

januari 2006 -

Liefhebbers van radiosoaps in Nigeria kunnen zich verheugen op een nieuwe serie over de kloof tussen man en vrouw in Nigeria. Het idee komt van producente en scriptschrijfster Abiodun Rasidat Olufemi-Ogidan uit Ibadan, Oyo State, Nigeria.

›››

Zapiro en de macht van de humor

december 2005 -

Zapiro heeft op 7 december de Prins Claus Prijs 2005 gekregen ‘voor zijn vlijmscherpe blik op nationale en internationale kwesties’. De prijs sluit aan bij een het nieuwe thema Humor en Satire, dat het fonds dit jaar hanteert .

›››
Cartoon Zapiro

Verder lezen: literaire links

december 2008 -

"Internet betekent een revolutie voor de Arabische literatuur," zei de Algerijnse dichteres Lamis Saidi tijdens Winternachten 2008. Dankzij internet kunnen schrijvers zonder tussenkomst van een uitgever een wereldpubliek bereiken.

›››
Inhoud syndiceren