Media

The Back Lot haalt film naar Suriname

december 2005 -

De filmcultuur in Suriname nieuw leven in blazen." Niets minder dan dat is de doelstelling van The Back Lot, een organisatie uit Paramaribo die begaan is met film en documentaire in Suriname.

›››

Spannende en onderhoudende wereldfilms in Jakarta

december 2005 -

"De documentaire kent momenteel een opwindende opleving," verklaart festivaldirecteur en filmmaker Orlow Seunke van het Jakarta International Film Festival (JiFFest). De zevende editie van het festival, in december, vertoont 201 films uit 35 landen.

›››
Still Vital

One Minutes Festival 2005

december 2005 -

Zondag 13 november werden in Paradiso in Amsterdam The One Minutes Awards 2005 uitgereikt. De One Minutes Awards voor jongeren gingen naar Ionela Costachi uit Moldavië en Andreas Öhman uit Zweden.

›››

Soaps bevorderen verzoening in Angola

november 2005 -

Vraag in Angola wie Gustavo is en het antwoord volgt meteen. De held uit de Braziliaanse soap 'A Lua Me Disse' is niet van het beeldscherm af te slaan: in de dagelijkse nieuwe aflevering of in de talloze herhalingen. En iedereen zit aan de buis gekluisterd voor het vervolg op de intriges.

›››
photo

Imaging Famine

oktober 2005 -

Beelden van honger in de media.

›››
Imaging famine

Nieuwsfotografie in India

oktober 2005 -

Dit jaar bestaat World Press Photo vijftig jaar. Jurylid Swapan Parekh vertelt over de invloed die World Press Photo heeft gehad op de fotografie in India.

›››

Gaston Kaboré over Afrikaanse film

september 2005 -

Gaston Kaboré is een gelauwerd filmmaker uit Burkino Fasso en de oprichter van het filmopleidingsinstituut Imagine in Ouagadougou. Enthousiast vertelt hij hoe film mensen de ogen kan openen.

›››
photo

De strijd voor onafhankelijke media in Irak

september 2005 -

Onlangs vierde het Iraakse dagblad Al-Sabah Al-Jadeed (De Nieuwe Morgen) zijn eerste verjaardag. Vanuit Irak beschrijft journaliste Anneke van Ammelrooy de inspanningen voor onafhankelijke journalistiek.

›››

Film helpt Cambodjanen het verleden onder ogen zien

augustus 2005 -

'Volgens het Boeddhisme zal hij na zijn dood toch wel worden gestraft,' zegt Chheang Sopheng. Hij heeft net de documentaire Deacon of Death van Jan van den Berg en Willem van de Put gezien, die 19 juli 2005 in Phnom Penh zijn Cambodjaanse première beleefde.

›››

O.K. Videofestival Jakarta: subversie en piraterij

augustus 2005 -

Volgens ruangrupa, organisator van het O.K. Videofestival 2005 in Jakarta, is piraterij niet alleen diefstal.

›››
image
Inhoud syndiceren